Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2019-01-03
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
5 x 210 x 150 mm
Vikt
191 g
SAB
Ohfb
ISBN
9789147127009
Samverkansforskning : att främja barns och ungas välfärd (häftad)

Samverkansforskning : att främja barns och ungas välfärd

Häftad Svenska, 2019-01-03
259
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Denna bok beskriver hur samverkansforskning kan användas för att främja och stärka barns och ungas välfärd. Här presenteras tio exempel på praktiknära forskning mellan forskare och praktiker, vilka på ett eller annat sätt arbetar med eller för barn, unga och deras familjer, till exempel inom skola, socialtjänst och vård.

Läs mer
Här redovisas utgångspunkterna för samverkansforskning, hur det praktiska genomförandet går till och vad man bör tänka på. Samverkansforskning handlar om nyfikenhet, systematiskt arbete och självständigt kritiskt tänkande.
Boken riktar sig främst till verksamheter som antingen arbetar med samverkansforskning eller är på väg att starta samverkansprojekt, men även till forskare och forskarstuderande med intresse för samverkansforskning.
- Forskningsrapporten blev en katalysator för att bredda våra ungdomars väg ut på arbetsmarknaden.
Jerry Engström, Chef Campus Västervik, en av samverkansparterna i boken

Om författarna
Lena Nilsson och Emma Sorbring är huvudredaktörer för denna antologi där ytterligare tolv författare medverkar. Lena Nilsson är docent i pedagogik och Emma Sorbring är professor i barn- och ungdomsvetenskap. Båda är verksamma vid den Barn- och ungdomsvetenskapliga forskningsmiljön vid Högskolan Väst.
Medförfattare till boken är Anita Beckman, Margareta Bohlin, Anette Bolin, Ingrid Granbom, Sevtap Gurdal, Sven Hassler, Mia Hed, Anna Johansson, Ann Liss, Marita Lundström, Jennie Ryding och Daniel Olof Wiedel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samverkansforskning : att främja barns och ungas välfärd
  2. +
  3. Barn- och ungdomsvetenskap : grundläggande perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn- och ungdomsvetenskap : grundläggande pers... av Thomas Johansson, Emma Sorbring (inbunden).

Köp båda 2 för 900 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna