Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
334
Utgivningsdatum
2020-05-08
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
19 x 201 x 145 mm
Vikt
440 g
SAB
Qbab,Bi
ISBN
9789147131792

Facilitera! : allt du behöver veta för att framgångsrikt leda människor i workshops

(4 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-05-08
435
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Årets HR-bok 2020!

Att skapa en innovativ kultur präglad av samarbete och samskapade ligger idag högt på agendan i många organisationer. Förmågan att skapa och leda workshops har därför blivit en eftertraktad kompetens.

Den här boken ger dig de verktyg du behöver för att framgångsrikt leda en grupp mot ett mål, oavsett om du är konsult, anställd, chef, teamledare eller gruppmedlem.

Boken visar vad det innebär att i rollen som facilitator ta ansvar för processen och gruppens effektivitet. Författaren beskriver vad facilitering är, varför det fungerar och hur du konkret gör.

Boken visar bland annat hur du:
 • tar fram sessioner som skapar bästa möjliga förutsättningar för engagemang, aktivt deltagande och enastående resultat
 • skapar ett tryggt rum som gör att gruppen får tillgång till alla deltagares kunskap, kapacitet, kraft och förmåga
 • leder samtal, ställer frågor, initierar övningar, skapar konsensus och stöttar gruppen i att fatta beslut
 • hanterar utmanande situationer, beteenden och konflikter.
Boken avslutas med ett omfattande appendix med övningar, tips och andra verktyg för inspiration.

Facilitera! är utsedd till Årets HR-bok 2020. Sveriges HR Förening belönar den bok som gett ett extraordinärt stöd till de som arbetar med människors utveckling på arbetsplatsen. Bedömningskriterierna är aktualitet, angelägenhet och användbarhet.

Juryns motivering: "Facilitera! är en bok som i vår komplexa och snabbt föränderliga värld, kantad av både osäkerhet och ökade krav på effektivitet ger en handfast guidning med konkreta verktyg till alla som vill leda en grupp för att nå enastående resultat genom att ta vara på kraft, kreativitet och kompetens. Nycklarna för att nå framgång och utveckla nytt tillsammans är att skapa trygghet, delaktighet och engagemang och resultatet bidrar också till ökat välmående, kvalitet och lärande."

Om författarna
Anna Gullstrand har mångårig erfarenhet av facilitering, processdesign och lärande design. Som vd för digitalbyråer i Sverige, Finland och Ryssland har hon praktiserat ett faciliterande ledarskap i snabbrörliga branscher med hög förändringstakt. Anna är utbildad på Hyper Island, en skola erkänd för sin innovativa pedagogik med fokus på upplevelsebaserat lärande och teamutveckling.

Sagt om boken
"Boken Facilitera! är användbar i alla sammanhang där gruppuppgifter ingår, som idéinspiration eller praktisk handbok. Som bilaga beskrivs välavvägda övningsexempel. Etiska riktlinjer och en diger referenslista avslutar." Publiceras i BTJ-häftet nr 13, 2020. Lektör Uno Nilsson.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Facilitera! : allt du behöver veta för att framgångsrikt leda människor i workshops
 2. +
 3. Uppskattande processövningar : systemiska metoder för engagemang och förankring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppskattande processövningar : systemiska metod... av Annika Gistvall, Pia Halkier Bjerring (häftad).

Köp båda 2 för 900 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Facilitera! : allt du behöver veta för att framgångsrikt leda människor i workshops. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Teori, praktik och tips i finfin mix!
  Tina Sörqvist, 9 juli 2020

  Tack Anna som gett oss en bok med lagom dos av teori - som är lätt att ta till sig - varvat med praktiska tips, korta stories från verkligheten från andra faciliterare, och hänvisningar till massor med bra övningar längst bak i boken. Mitt anteckningsblock fylls av idéer och medskick till mina pågående och framtida projekt!

 2. Bra handbok i konsten att facilitera!
  Åke Ohlsson, 8 juli 2020

  Facilitera! är inte bara den kompletta handboken i facilitering, den fylld av idéer, tips och trix för att hämta inspiration inför det egna arbetet som faciliterare. Själv har jag läst den för att förstå processen så jag själv ska bli en bättre deltagare/lyssnare i arbetsmöten framöver.
  Boken är som sagt mycket genomarbetad. Jag tror och hoppas att den kommer vara ill stor nytta för startups, innovationsföretag, nätverksaktörer samt statliga, regionala och kommunala aktörer. Och vem vet? ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anna Gullstrand

 • Facilitera!

  Anna Gullstrand

  Att skapa en innovativ kultur präglad av samarbete och samskapande ligger idag högt på agendan i många organisationer. Förmågan att skapa och leda workshops har därför blivit en eftertraktad kompetens. Den här boken ger dig de verktyg du behöver f...