Dolda tillgångar (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2017-09-15
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Gunilla Mattsson
Originaltitel
Hidden Figures
Dimensioner
178 x 110 x 23 mm
Vikt
209 g
SAB
Prde
ISBN
9789150928723
Dolda tillgångar (pocket)

Dolda tillgångar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2017-09-15
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Som kvinnor och afroamerikaner hade de alla odds emot sig. Det här är den otroliga och sanna historien om fyra matematiker på NASA som möjliggjorde de amerikanska framgångarna i rymdkapplöpningen mot Sovjetunionen. Dorothy Vaughan, Mary Jackson, Katherine Johnson och Christine Darden utförde avancerade matematiska uträkningar enbart med hjälp av räknesticka, papper och penna under en tid då man ännu inte hade några elektroniska datorer.

I Dolda tillgångar får vi följa dem under tre decennier då de inte bara förändrade sina egna liv, utan också USA:s framtid enbart med hjälp av sina intellekt.

MARGOT LEE SHETTERLY växte upp i Hampton i den amerikanska delstaten Virginia, där hon lärde känna flera av de kvinnor som boken berättar om.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dolda tillgångar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Se hellre filmen!
    Fanny Elisabeth Ekberg, 28 augusti 2018

    Den var intressant på sitt eget speciella vis, men i slutändan blir det väldigt torrt och lite tråkigt. Det tas upp alldeles för många karaktärer och jag känner inte att jag får lära känna någon av dem ordentligt. Dessutom är det alldeles för tekniskt och många fina ord som har att göra med rymdteknik och datorer och maskiner. Man behöver nog ett speciellt intresse för detta om man ska kunna uppskatta boken på riktigt. Nej, jag tycker man ska se filmen istället.

Visa alla 1 recensioner