Brytningstid (pocket) NY
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Familjen von Weidenhof (del 1)
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2024-06-03
Upplaga
1
Förlag
HarperLove
Medarbetare
Sundberg/ Art by Sundberg, Maria (form)
Dimensioner
20 x 100 x 170 mm
Vikt
145 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789150978292

Brytningstid

Pocket,  Svenska, 2024-06-03
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.

Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit.

Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång ...

"Välskriven med ett målande språk och tidstypiska detaljer." Melanie Larsson, BTJ-häftet

"Boken har även den där smygande romantiken som blir pricken över i:et. Kan varmt rekommendera er att läsa den här boken!" Bokblossa

"Mysig och underhållande läsning!" Boklusens_bokblogg

Charlotte Sirc arbetade tidigare som flygvärdinna i Sverige och England och gymnasielärare i svenska och engelska. Idag driver hon textbyrån Versalis AB som frilansande redaktör och översättare. Hon har drivit antologiprojektet När mammor dör som kom ut 2020 och var medförfattare till uppväxtskildringen Han köpte min tystnad 2022. Brytningstid är hennes skönlitterära debut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brytningstid
  2. +
  3. Det här förändrar allt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det här förändrar allt av Jill Mansell (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Charlotte Sirc