Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-03-04
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Skola i normer, 3 uppl
SAB
Ea:d,Eaad
ISBN
9789151101606
Skola i normer (häftad)

Skola i normer

Häftad Svenska, 2020-03-04
409
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Skola i normer granskar hur normer för hur man ska vara och bete sig upprepas och utmanas av elever och lärare i skolan, på lärarutbildningen och i skolans värdegrundsarbete. Genom föreställningar om normalitet skapas också det Andra, det som inte ryms innanför normens gränser och som därför stängs ute. Samtidigt uppstår alltid motsägelser som ger möjligheter till motstånd.

I den här tredje upplagan har perspektiven vidgats ytterligare och normbegreppet används för att belysa en rad aspekter av hur olika normer verkar och ges betydelse i utbildningssammanhang. Förutom normer om genus, ålder, sexualitet, rasifiering och klass, diskuterar författarna på ett tydligare sätt också funktionsnormer, nyliberalism, religion/sekularism och nationalism. Under senare år har betydelsen av dessa normativa processer blivit allt mer påtagliga, både i skolans värld och i samhället i stort.

Lena Martinsson är professor i genusvetenskap vid Institutionen för kulturvetenskaper, Göteborgs universitet.

Eva Reimers är professor i pedagogiskt arbete vid Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet.

Jenny Bengtsson arbetar som lektor i barn och ungdomsvetenskap vid Institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande, Göteborgs universitet.

Christine Bylund är doktorand i etnologi vid Umeå universitet och knuten till Genusforskarskolan vid Umeå centrum för genusvetenskap och projektet DISLIFE.

Anna Sofia Lundgren är professor i etnologi vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper, Umeå universitet, samt är affilierad till Centrum för demografi och åldrandeforskning (Cedar).

René León Rosales är lektor och forskare vid Institution för pedagogik, didaktik och utbildningsstudier, Uppsala universitet.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skola i normer
  2. +
  3. Styrning och ledning av svensk förskola och skola, 2 uppl : En introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styrning och ledning av svensk förskola och sko... av Johanna Ringarp, Elisabet Nihlfors (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna