Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behand (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2003-06-01
Upplaga
3
Förlag
Bokförlaget Robert Larson
Medarbetare
Schenström, Ola (red.)
Dimensioner
215 x 141 x 16 mm
Vikt
350 g
SAB
Doka,Dokb
ISBN
9789151403403
Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behand (häftad)

Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behand

orsaker, förebyggande åtgärder, behandling

Häftad,  Svenska, 2003-06-01
229
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behand Kan levereras innan julafton
Utbrändhet och stressrelaterad sjuklighet har på kort tid vuxit till en folksjukdom. Förutom det mänskliga lidande stressjukdomarna medför, är deras konsekvenser förödande för företagen och samhällsekonomin.

Det har hittills rått brist på handfasta åtgärdsprogram och verktyg för att vända den negativa utvecklingen. Martin Krauklis och Ola Schenströms bok utgör ett sådant verktyg. Den unika kombinationen av deras respektive kunskapsområde som präst och läkare har resulterat i en fördjupad analys och en tidigare aldrig skådad bredd när det gäller att förstå och åtgärda dessa problem..

Martin Krauklis är präst i Svenska kyrkan och författare. Ola Schenström arbetar som läkare sedan 1973. Han är specialist i allmänmedicin. Verksamhetschef för Mjölkuddens vårdcentral i Luleå sedan 1984.

Utbrändhet, den nya folksjukdomen är en fakta- och studiebok. Den ger en heltäckande bild av sjukdomens orsaker och behandling, och av förebyggande åtgärder på individ-, arbetsplats-, kommunal och nationell nivå. Boken, som riktar sig till såväl enskilda läsare som studiegrupper, avslutas med en studiehandledning.

LÄKARTIDNINGEN: "Utbrändhet, den nya folksjukdomen Skriven av prästen Martin Krauklis och Ola Schenström, som är specialist i allmänmedicin och verksamhetschef på Mjölkuddens vårdcentral i Luleå. En aktuell, bred och välskriven bok som berör allt från definitioner till behandling av utbrändhet. Innehåller även handledning om man vill läsa boken i studiecirkel."

ICA-KURIREN: "Bra skrivet om utbrändhet Stressrelaterade sjukdomar är ett tecken i tiden i vår del av världen. Trots att allt tyder på att fler och fler drabbas fortsätter tempot att vridas upp på arbetsmarknaden. Ola Schenström, distriktsläkare, och Martin Krauklis, präst, har tillsammans skrivit boken 'Utbrändhet - den nya folksjukdomen', en rik källa till hjälp för människor som drabbats. Här finns fler goda och konstruktiva exempel på vad man kan göra på andra sidan 'väggen', både för den enskilde och för arbetsgivare."

Eva Marklund/MEDIKAMENT: "Nytänkande om stress och utbrändhet Vi nås dagligen av rapporter via media om ökade sjukskrivningstal, stora kostnader för samhället och hur olika arbetsplatser går på knäna på grund av ökad stress och utbrändhet. Mycket har skrivits i denna fråga och vi kan ta del av både vetenskaplig och populärvetenskaplig litteratur. Många konsulter och förståsigpåare finns i branschen och nästan varje vecka kommer någon form av inbjudan via posten att delta i den ena eller andra utbildningen.
Ola Schenström, distriktsläkare i Luleå, och Martin Krauklis, författare och präst i Svenska kyrkan, har tillsammans kommit ut med en ny bok just om utbrändhet. Här får man mer än i många andra böcker en praktisk handledning till hur man som enskild individ eller i grupp kan arbeta med problemen."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbrändhet - den nya folksjukdomen : orsaker, förebyggande åtgärder, behand
  2. +
  3. Mindfulness i vardagen : Vägar till medveten närvaro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mindfulness i vardagen : Vägar till medveten nä... av Ola Schenström (pocket).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna