Dampistol och morakniv : om attentatet mot utrikesminister Anna Lindh (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2022-08-30
Upplaga
5
Förlag
Holmia Bokinfo
Dimensioner
230 x 165 x 22 mm
Vikt
724 g
SAB
Oepb,Lz Lindh, Anna
ISBN
9789151951584
Dampistol och morakniv : om attentatet mot utrikesminister Anna Lindh (häftad)

Dampistol och morakniv : om attentatet mot utrikesminister Anna Lindh

Häftad,  Svenska, 2022-08-30
269
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det var inte Mijailo Mijailovic som stack ned Anna Lindh i varuhuset NK i Stockholm den 10 september 2003. Mordet är i stället ett i förväg noga planerat politiskt attentat och har arrangerats så att det skulle se ut som om det utförts av en ensam, psykiskt förvirrad gärningsman. Den officiella versionen av händelseförloppet kan ifrågasättas på en rad punkter.

* NK-mannen är inte identisk med attentatsmannen.
* Kniven som släpptes i rulltrappan på NK är inte mordvapnet.
* Attentatsmannens keps skiljer sig på tre punkter från den keps med spår från Mijailovic som hittades i Saléngallerian.
* Enligt både taxichauffören och hans mor bytte Mijailovic kläder när han kom hem till bostaden i Tullinge. Han fortsatte sedan till Hovsjö där senare ett par gröna byxor med blod från Lindh hittades.
* Larmsamtal som ringdes efter attentatet kan ha utsatts för tekniska manipulationer. Ett falskt signalement på gärningsmannen har ringts in till polisen.
* NK-varuhuset vimlade av egendomliga personer samma dag som Anna Lindh stacks ned. De avvek från varuhusets vanliga kunder genom sin klädsel eller sitt beteende.

I boken analyseras i detalj vittnesmålen och den tekniska bevisningen. En mängd tidigare okända vittnesmål presenteras och en bild ställs samman av hur attentatet gick till. Avslutningsvis redogörs för vad författaren anser vara motivet till mordet - det har samband med förmodad terrorism - och vilka som ligger bakom det.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dampistol och morakniv : om attentatet mot utrikesminister Anna Lindh
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Tomas Nilsson