Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
370
Utgivningsdatum
2010-01-19
Förlag
Verbum
Översättare
Gunhild Winqvist Hollman
Originaltitel
Theology of Love
Dimensioner
210 x 147 x 21 mm
Vikt
540 g
SAB
Cf,Cead
ISBN
9789152647301
Kärlekens teologi (inbunden)

Kärlekens teologi

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2010-01-19
259
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kärlekens teologi reflekterar Werner Jeanrond över kärlekens skiftande horisont och nutida utmaningar. Om hur kärlekens dynamik öppnar vägar till ny kunskap som vi inte vet - och inte kan veta - vart de till slut bär hän.

Den kristna traditionens olika kärleksföreställningar och den romantiska kärlekens många uttrycksformer diskuteras på väg till en djupare förståelse av kärlekens makt och möjligheter. Vad all kärlek mest av allt behöver är mod - modet att både respektera den andre och själv bli en annan, och att ställa sig själv och den andre helt inför Gud, denna evigt och radikalt andre, som med kärleksfull blick ser, dömer, respekterar, uppehåller och förvandlar oss.
Kärlekens teologi är den första boken i en serie som diskuterar de teologiska dygderna. Den andra, Hoppets dynamik utkom på Verbum 2020. Jeanrond har för avsikt att ta sig an tron i en kommande tredje bok. 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kärlekens teologi
  2. +
  3. Kvinnokompassen: En mjuk guide till din inre kraft

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnokompassen: En mjuk guide till din inre kraft av Ida B Olsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 528 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Werner G Jeanrond