Feminism (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Bildas Ismer
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2014-10-28
Förlag
Bilda Förlag & Idé
Dimensioner
180 x 130 x 11 mm
Vikt
310 g
SAB
Ohja
ISBN
9789157481566
Feminism (häftad)

Feminism

(15 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-10-28
299

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I nyutgåvan av Lena Gemzöes bok Feminism beskrivs feminismens vågor på 2000-talet. Här diskuteras hur klassiska feministiska frågeställningar är intimt sammanvävda med brännpunkterna i dagens identitetspolitiska debatter, som debatten om ordet hen och debatten om slöjan. Hur formulerar feminism som politisk teori möjligheterna för feministisk solidaritet idag?

Sagt om boken:

"En välbehövlig genomgång av hur tänkande kring identitetspolitiken kan förenas med frågor om materiell rättvisa. Solidaritet och allianser är vägen framåt. Där är också styrkan i Feminism - här diskuteras riktiga problem, inte positioneringskäbbel."
Ulrika Stahre, Aftonbladet, 2015
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Feminism
 2. +
 3. Etnicitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etnicitet av Hanna Wikström (häftad).

Köp båda 2 för 575 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Feminism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ohederlig.
  Helena, 30 mars 2019

  En ideologisk bok som bryr sig lika mycket om fakta som postmodernism i allmänt. Verkar finnas noll förståelse över skillnaden mellan korrelation och kausalitet. Förnekar biologiska förklaringar och ignorerar forskning som inte passar narrativet.

 2. Superbra introduktion
  Elsa, 11 maj 2018

  Detta är en fantastisk bok för den som är intresserad av feministisk teori. Här finns väldigt djupgående förklaringar av olika teorier och ideologier, samtidigt som texten är relativt lättläst. Skulle absolut rekommendera denna bok till alla som vill lära sig om i feministisk teori och historia!

 3. Mycket att tänka på!
  JosefineG, 14 september 2016

  Den må se liten och petit ut, men det är mycket (mycket) fakta på liten yta. Väldigt spännande läsning och stark rekomendation. Get bra inblick i feminism och dess utgångspunkt.

 4. Fullträff!
  Leif Hultgren, 21 februari 2016

  Utmärkt bra introduktion i ämnet, speciellt för oss män tror jag. Begriplig feministisk historieskrivning och många teorier, som ger nya perspektiv på bl.a. vetenskaps- och kulturhistoria huvudsakligen skapat av män!?

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Lena Gemzöe

 • Nutida etnografi : Reflektioner från mediekonsumtionens

  Lena Gemzöe

  Erfarenheter från etnografiskt fältarbete bland människor och medier i ett modernat köpcentrum. Ett antal teoretisk fält presenteras: cultural studies, etnografisk medieforskning, hermenutik och den reflexiva etnografins tradition. CD-skiva medföl...