Mina Ögon!! Mina Ögon!!! 1987-2006 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Engelska
Antal sidor
528
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Lystring
Medarbetare
Lundkvist, Pontus (red.) / Lundkvist, Pontus (foto)
Illustratör/Fotograf
Pontus Lundkvist
Dimensioner
210 x 150 x 30 mm
Vikt
620 g
SAB
Hc
ISBN
9789163190865
Mina Ögon!! Mina Ögon!!! 1987-2006 (häftad)

Mina Ögon!! Mina Ögon!!! 1987-2006

Häftad Engelska, 2006-08-01
199
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
PRESS-CITAT: Det är en på många sätt märkvärdig bok, lika svår att redogöra för som ett deliriumanfall."

Martin Bergqvist, Västmanlands Läns Tidning

"Hur viktig är den här boken?, frågar Pontus Lundkvist i förordet till "Mina ögon!! Mina ögon!!!" (Lystring), antologin med så gott som allt som publicerats i hans snart tjugoåriga fanzine med samma namn: "För mänskligheten i övrigt vore det förmätet att anta att den kommer att ha någon avgörande betydelse... På sin absoluta höjd är den här boken dubbelt så viktig som en Jan Guillou-bok". Det är underbart med ärligt menad ödmjukhet men han tangerar också något intressant. Vad är viktigt? Vad är högt och vad är lågt? Vad är egentligen bra och varför? "Glöm inte att det är flera hundra gånger lättare att komma in på t.ex. Teaterhögskolan är vad det är att komma in på en genomsnittlig dokusåpa", säger Lundkvist retoriskt. Själv skriver han som ett geni som tycks besatt av att med grammatik och redigering maskera sina texter till något mycket fulare och sämre än vad de egentligen är. Allt material i "Mina ögon!! Mina ögon!!!" är återgivet i faksimil. Det är teckningar, klipp och klister och alltför långa, pratiga och snurriga betraktelser av ovidkommande personliga hjärnspöken. Det är en på alla sätt fullkomligt oviktig bok. Det går inte att lägga den ifrån sig."

Patrik Svensson, Sydsvenska Dagbladet

"Utgångspunkten är en anarkistisk punkattityd som fullständigt avspeglas i framställningen, språket och relationen till samhället. Alltsammans kan ibland gå över gränsen och kännas aningen pubertalt men allteftersom mognar och breddas texterna. (...) Detta är en späckad bok full med energi, humor och kreativ galenskap som möjligen kan vara en kultbok för inbitna fansinläsare, och visst är det intressant att möta en relativt okänd subkultur."

Mats Linderoth, Btj

"Pontus Lundkvists fanzine råkar vara något av det charmigaste man kan tänka sig, så när han nu samlar sina texter i bokform bör du givetvis stötta underjorden."

Patrik Wirén, Upsala Nya Tidning

"Pontus Lundkvists samlingsverk av Mina ögon!! Mina ögon!!! är en överdådigt matig katalog över 20 år av provokationer, klippklistra och jävlaranamma. Det är inget man tar sig igenom på en eftermiddag, men väl återkommer till igen och igen."

Jonas Lindkvist, Yelah.net

"Läsaren får del av ett gediget livsverk, minst sagt."

Kristian Borg, Stockholms Fria Tidning

"I all sin opposition är "Mina ögon!! Mina ögon!!"-boken ett outtömligt vattenhål. Jag har den liggande på nattygsbordet och återkommer till den i vederkvickande men intensiva entimmespass. Mer än så pallar jag inte med i taget."

Björn Berglund, Ergo
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mina Ögon!! Mina Ögon!!! 1987-2006
  2. +
  3. The Room Where It Happened

De som köpt den här boken har ofta också köpt The Room Where It Happened av John Bolton (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mina Ögon!! Mina Ögon!!! 1987-2006

Övrig information

Föreliggande bok samlar samtliga nummer av Pontus Lundkvists legendariska fanzine i faksimil. Ursprungligen fotokopierades fanzinen upp i upplagor på mellan 30 och 300 ex och spreds via informella vägar. Innehållet spänner över intervjuer (med Blixa Bargeld, Brainbombs, Dror Feiler, Richard Kern, Napalm Death, Genesis P Orridge m fl), serier, självbiografiska texter om konserter, demonstrationer med mera, litterära texter samt givetvis recensioner av nollbudgetfilmer, skivor och fanzines. En utvecklingslinje kan skönjas, där de tidiga numrens standardbetonade punkmall gradvis förbyts i en mer frisinnad inställning, där det finns plats för de flesta typer av konstnärliga uttryck så länge som de utgör alternativ till den förhärskande mainstreamkulturen.
Även om Pontus skrivit och ritat det mesta i boken själv så finns här även bidrag av bl a serietecknaren Henrik Bromander, musikern Petter Herbertsson (Testbild), serietecknaren David Liljemark, författaren Johannes Nilsson, performancekonstnären Pär Thörn och skådespelerskan Nina Wähä.