Så funkar internet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Så funkar
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2016-06-30
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Oljemark, Ninni (form)
Illustratör/Fotograf
Johanna Kristiansson
Dimensioner
266 x 200 x 12 mm
Vikt
453 g
ISBN
9789163887758
Så funkar internet (inbunden)

Så funkar internet

(10 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-06-30
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vad är det som finns överallt och som alla använder hela tiden? Internet så klart! Men vad är det egentligen? Hur fungerar det och vem kom på det? Så funkar internet är en djupdykning i ettor och nollor, nätverk, datorer och fiber. Läraren Karin Nygårds har blivit utnämnd till årets digitala inspiratör. Tillsammans med kluriga KP-illustratören Johanna Kristiansson kan hon berätta vad ett IP-nummer är så att till och med mamma och pappa förstår.

Internet är idag något självklart i våra liv. Så var det inte för tjugo år sedan. Då var det konstigt och nytt och ingen fattade riktigt vad det var bra för. Och ingen kunde ana hur stort det skulle bli! I Så funkar internet får du på ett lekfullt sätt lära dig allt om nätets historia och hur tekniken bakom fungerar. Ta en titt inne i en fiberkabelfabrik, lär dig hur ARPANET blev WWW, klura ut vad ett IP-nummer är och häng på ettor och nollor på sin väg genom kablar och som trådlösa signaler. Du får veta vad "dark web" är och hur internetsäkerhet går till, varför hajar tuggar sönder kablar i Atlanten och varför vi säger att vi surfar på nätet, och mycket mer.

Så funkar internet ingår i den populära serien "Så funkar det".
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så funkar internet
  2. +
  3. Kluriga korsord för finurliga barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kluriga korsord för finurliga barn av Kerstin Hamberg, Kenneth Hamberg (häftad).

Köp båda 2 för 224 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Nygårds

  • Input Koden till digital kompetens

    Karin Nygårds

    Boken består av två delar. Den första handlar om vad digital kompetens är och sätter in kod och programmering i ett sammanhang. Den andra delen går igenom viktiga begrepp och reder ut olika synsätt kring vad programmering i skolan är och hjälper d...