Jan Lööf sagosamling (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2017-09-14
Utmärkelser
Nils Holgersson-plaketten
Förlag
Bonnier Carlsen
Medarbetare
Thunell, Lena (form)
Illustratör/Fotograf
Jan Lööf
Dimensioner
26 x 280 x 210 mm
Vikt
1610 g
SAB
Hcf
ISBN
9789163895418

Jan Lööf sagosamling

(114 röster)  |   Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-14
299
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med denna påkostade och fantastiska samlingsvolym vill vi fira en av Sveriges största barnboksskapare. Själv bidrar han genom att restaurera alla gamla böckers illustrationer till en nivå som motsvarar hur de en gång såg ut i original.

I drygt 50 år har Jan Lööf skrivit och illustrerat barnböcker. Många har blivit moderna klassiker, lästa och älskade om och om igen. De slår an en alldeles säregen ton som många läsare fastnat för. Och bildernas otroliga detaljrikedom bygger en värld man gärna besöker många gånger med glädje och nyfikenhet.

I den här samlingsvolymen ingår några av Jan Lööfs mest kända bilderböcker: Sagan om det röda äpplet, Morfar är sjörövare, ABC-boken, Ta fast fabian, Matildas katter, Pixiböckerna Viktor bygger en bro, Födelsedagspresenten och Pelles ficklampa och många fler.

Journalisten Ika Johannesson, känd från Kobra, P3 Pop, Dagens Nyheter, Studio Pop i SvT mm, skrev en intervjubok med Jan Lööf som hette 75 år av dumheter. Hon skriver förordet till denna sagosamling.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jan Lööf sagosamling
 2. +
 3. Mystiska platser och olösta mysterier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mystiska platser och olösta mysterier av Sarah Sheppard (inbunden).

Köp båda 2 för 508 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Jan Lööf sagosamling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Magisk sagosamling
  Rafael Arelin, 15 april 2024

  Jan Lööfs sagor är underbara. Tidigare har vi bara haft enstaka sagor hemma. Den här samlingen blev direkt utsedd till favoritbok nr 1 av femåringen. Vi är nu inne på tredje varvet. Boken är ev juvel i barnbokhyllan

 2. Fin bok
  Inger (Järfälla), 11 april 2024

  En härlig bok för både gammal och ung. Köpte så att jag kan både läsa själv och tillsammans med barnbarnen.
  Mycket uppskattat.

 3. Underbar!

  De här sagorna är inne på andra generationen barn i min familj. Jag själv har uppskattat dem minst lika mkt som barn och barnbarn. Finurliga historier och underbara illustrationer!

 4. Underbar samling
  Katja , 24 februari 2024

  Härlig nostalgisk samlingsbok, med alla finurliga berättelser som är flankerade med glimrande och humoristiska illustrationer. Sagolikt trevlig lässtund som är rakt igenom tidlös!

 5. Sagor för alla
  Pia Kihlstedt, 20 september 2023

  Jan Lööf är otrolig, både skriver och illustrerar, och hur han gör det..ALLA har någon behållning beroende på ålder, först titta på de färgglada bilderna sedan lyssna på historien.
  Och till sist få ihop bilder och text.
  Min favorit är sagan om det röda äpplet som jag då och då fortfarande tittar i fast jag är mormor.

 6. En mästerlig bok!
  Susanne Carlsson, 19 januari 2022

  Detta är en bok som alla barn eller familjer med barn med fördel kan ha i sin bokhylla. Såväl barn som vuxna har stor behållning av Jan Lööfs samling. Mycket fina bilder och alltid något nytt att upptäcka.

 7. Alla klassiker i en bok
  Katarina Käck, 23 april 2021

  Alla klassiker samlade i en bok, ett riktigt fynd. Bra med hårda sidor som barnhänderna inte kan riva sönder så snabbt!

 8. Bra bilder
  Monika Timberg, 29 mars 2021

  Bra bilder ser fantastiskt vad fantasi flödar vill ha mina barn barn bredvid mej och kan se deras stora ögon titta på bilderna och fundera på allt dom ser

 9. Underbar bok-nostalgi!
  Anna , 5 januari 2021

  Både vi vuxna och vår 3 åring älskar boken! Flera av sagorna känner man igen från sin egen barndom så man bjuds på en riktig nostalgitripp. Jans bilder är som vanligt fantastiska!

 10. * Jan Lööfs underbara värld! *
  Erica, 15 november 2018

  När mina söner var små, så hade de flera av Jan Lööfs underbara böcker i sin hylla - och vi vuxna läste böckerna med lika stor förtjusning som barnen.

  När denna magnifika samling gavs ut så köpte jag den till mina två omgångar barnbarn -
  - och de hade ju inte mycket mer än öppnat paketet, så kastade sig deras föräldrar över boken.

  För säkerhets skull ;o) så har jag dessutom försett både barnbarnen och mig själv med ramade tryck av några av Jan Lööfs bilder - detta enligt mottot "Man kan aldrig får för mycket Jan Lööf"!

 11. Fin samling
  Morpheus, 28 april 2018

  Jan Lööf är en av de stora när det kommer till svenska barn- och bilderböcker. Hans speciella, detaljrika stil är direkt igenkännbar, och hans långa karriär har producerat flera mycket älskade alster, många av dem samlade i den här boken.

  Med tanke på den långa karriären blir det väldigt varierat. Här finns både klassiker jag själv läste som barn, som Morfar är Sjörövare, Födelsedagspresenten och, troligen Lööfs bästa, Sagan om det Röda Äpplet, blandat med nyare böcker som ABC-boken... Läs hela recensionen

 12. Underbar
  Bengt Carlsson, 26 mars 2018

  Det bästa av Jan Lööf till ett väldigt lågt pris. Dessutom väl så stort format som de enskilda böckerna. Bara "Det röda äpplet" är värt bokens pris och här får man massor av andra högklassiga böcker samlade.

 13. underbar
  Gårdshuset , 29 november 2017

  En sagosamling alla behöver i sin samling av bra barnböcker . Härliga bilder och berättelser i en och samma bok, i bästa Jan Lööf anda.

 14. Sagosamlingen
  Ulla-Britt Åkesson, 7 november 2017

  En mycket trevlig bok.Faktiskt lika rolig för vuxna.Sagan om det gröna äpplet är ju bara så ljuvlig. Ansiktsuttrycken i bilderna talar så målande.

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Jan Lööf