Så funkar Sverige (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Så funkar det! (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
69
Utgivningsdatum
2018-06-25
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Johanna Kristiansson
Dimensioner
270 x 202 x 12 mm
Vikt
482 g
SAB
uOc
ISBN
9789163899188
Så funkar Sverige (inbunden)

Så funkar Sverige

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-06-25
144
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Hur funkar Sverige egentligen? Varför är det viktigt att ha koll på det? Och vad händer när det inte funkar? Vilka bestämmer över oss tio miljoner som bor här? Och hur kan du vara med och påverka nu och i framtiden? Ett första steg på vägen kan vara att läsa denna faktafyllda handbok till landet Sverige, om allt från allemansrätt och rösträtt till jämlikhet och olikhet. Många frågor, många svar - för nyfikna i alla åldrar!

Kanske har du bott i Sverige i hela ditt liv? Kanske har du precis flyttat hit? Oavsett vilket, så undrar du säkert över en hel del. Vad betyder det att vi bor i en demokrati? Vilka rättigheter och skyldigheter har vi? Vem ser till att det finns jobb, skolor och sjukhus? Vem planerar hur samhället ska se ut och varifrån kommer pengarna? Vad gör en politiker egentligen och hur väljer vi dem?

Sverige är som ett rikt och blandat smörgåsbord av spännande saker, som ständigt fylls på och skapas av oss som bor här. Och vilka vi är ändras hela tiden. Läs om hur det var förr och jämför med idag.

Matilda Westerman kommer direkt från Utbildningsdepartementet, och tillsammans med kluriga illustratören Johanna Kristiansson lär hon dig om det viktigaste, svåraste, konstigaste och bästa med Sverige!Så funkar Sverige är en bok för hela familjen som förklarar vårt samhälle så att alla kan förstå. Du får svar på en massa frågor och kanske ger den dig fler.

Så funkar Sverige ingår i serien "Så funkar det!". Läs också "Så funkar internet", "Så funkar det! Hemma och runtomkring" och "Så funkar det! Kroppen inifrån och ut".
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så funkar Sverige
 2. +
 3. Berättelsen om Sverige : texter om vår demokrati

De som köpt den här boken har ofta också köpt Berättelsen om Sverige : texter om vår demokrati av Patrik Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 203 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så funkar Sverige. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Toppenbra bok med demokratiska värderingar

  Detta är en toppenbra faktabok om Sverige och hur vårt samhälle fungerar som passar riktigt bra att läsa nu i valtider för barnen.
  Utöver massor av bra fakta om valet och tiden efter så innehåller boken massor av bra rubriker som förklarar vårt samhälle.
  T.ex landsting/kommun, import/export, skola/jobb.
  Boken är otroligt välskriven och bearbetad för sin åldersgrupp. Boken är välformulerad på ett sätt som gör komplicerade ämnen tydliga och lättare att förstå för målgruppen. Bra ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Matilda Westerman

 • Mental träning i skolan

  Matilda Westerman, Thomas Nilsson

  När något går åt skogen och inte blir som du har tänkt, hur kan du ta dig ur din mentala svacka? Hur hjälper du eleverna att ta nya tag när de känner att de inte har lyckats? Med förankring i vetenskap, empiri och klassrumspraktik hjälper boken di...

 • Du har rätt!

  Jason Timbuktu Diakité, Matilda Westerman

  Det här är en handbok att ha med sig i fickan, om de livsviktiga rättigheter som alla under 18 år har enligt Barnkonventionen. Boken innehåller gripande berättelser, konkreta råd och frågeställningar som på olika sätt belyser värdet av att behandl...