Isaberg - 100 år av turism (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
142
Utgivningsdatum
2018-11-21
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag
Medarbetare
Månsson, Eva (red.) / Wieslander, Anders (form)
ISBN
9789163993336
Isaberg - 100 år av turism (inbunden)

Isaberg - 100 år av turism

Inbunden Svenska, 2018-11-21
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Hestra och trakten omkring fanns i början av 1900-talet en grupp framtidsoptimistiska människor som såg en potential i Hestra, med Isaberg som turistort. En turistförening startade 1919. Den fick en rivstart. 1920 restes utsiktstornet på Isabergs topp, som från start lockade resenärer från när och fjärran.
Redan från början fanns planer på att bygga hotell vid berget och skapa ett attraktivt och välbesökt resmål. Planerna har varit många och flera gånger storslagna när det gäller utvecklingen av turismen kring Isaberg. Alla djärva planer har inte realiserats. Men om 1919 års grundare av turistföreningen skulle få komma på besök till framtiden och våra dagar, skulle de med all säkerhet bli både glada och imponerade. Isaberg har blivit precis det de drömde om för 100 år sedan. Ett sjudande, levande och attraktivt turistmål.
Den här boken är berättelsen om vägen till dagens turistindustri vid Isaberg. Framför allt är det berättelsen om de människor som skapat möjligheterna för turismen att växa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Isaberg - 100 år av turism
 2. +
 3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (inbunden).

Köp båda 2 för 447 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Lundh

 • Stilla flyter död i Lagan

  Thomas Lundh

  Stilla flyter död i Lagan är en fartfylld deckare med tydliga paralleller till verkliga rättsfall. Spelplats är Värnamo. Här är det lokala samhället inte bara en kuliss. Boken är en gestaltning av staden Värnamo, lika mycket som en rak och snabbt ...

 • Mina grymma vapen

  Thomas Lundh, Anna-Lena Norberg

  Sverige har förändrats. Medan vi satt och fingrade på våra nya mobiler och drömde om nästa resa till Thailand har det skapats ett nytt proletariat i landet. Med arbetsvillkor som är direktimporterade från 1800-talet. Varje gång jag gjort ett repor...

Bloggat om Isaberg - 100 år av turism