Liseys berättelse (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
541
Utgivningsdatum
2009-01-13
Upplaga
1
Förlag
Bra Böcker
Översättare
Anders Bellis
Originaltitel
Lisey's Story
Dimensioner
178 x 111 x 33 mm
Vikt
283 g
SAB
Hce
ISBN
9789170027697
Liseys berättelse (pocket)

Liseys berättelse

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2009-01-13

Slutsåld

Lisey Debusher Landon förlorade sin man, Scott, för två år sedan, efter ett tjugofemårigt äktenskap av djup och ibland skrämmande intimitet. Scott var en prisbelönt bästsäljarförfattare och en mycket komplicerad man. När Lisey ska ordna upp papperna efter Scott, hittar hon en sorts skattjakt, en "bol", som han kallar det. Med hjälp av denna tar Scott henne genom alla de viktiga händelserna i deras äktenskap, och Lisey förstår att det fanns ett ställe dit Scott gick - ett ställe som både skrämde och helade honom, som kunde äta honom levande eller ge honom de idéer han behövde för att leva. Nu är det Liseys tur att möta Scotts demoner, Liseys tur att åka till Booyamånen.

Det som börjar som en änkas ansträngning att gå igenom sin firade mans efterlämnade papper blir en resa nära döden in i det mörker han bebodde.

Kanske är Liseys berättelse Kings mest personliga och mäktiga roman hittills, och den handlar om kreativitetens källor, och kärlekens hemliga språk.

"[...]avgjort en av Kings bästa böcker på länge."
- Nerikes Allehanda

"Det är en berättelse om en kärlek och sorg, samtidigt som det är en spännande historia med Stephen Kings alla kännemärken."
- Jury
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Liseys berättelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det var väääääldigt svårt att komma igång med denna....
    Heidi, 10 november 2013

    Det var väääääldigt svårt att komma igång med denna. Den kändes som en oändlig bok där man bara väntade på att SK skulle avsluta med något fantastiskt. Vilket han såklart även gjorde, jag menar, det gör han alltid. Men det tog fanimej 90% av boken innan det faktiskt kom. Så gillar man böcker som handlar om någons liv under en längre tid, där sedan allting avslutas med ett surrealistiskt slut så varsågod. Men jag personligen gör inte om den boken igen.

  2. Pratig och illa översatt
    Läshuvudet, 3 mars 2009

    Läs något annat av King! Den här romanen är pratig och omständlig, dessutom illa översatt. Vad är smittig? Pistolen är smittig, trosorna som klibbar fast i rumpan är smittiga, ja, det mesta är... smittigt. Jag vet inte vilket det engelska ursprungsordet är, möjligen har översättaren haft ett svårt jobb. Tycker ändå att man har ett ansvar att hitta ett svenskt ord som åtminstone är begripligt för läsaren. Generellt verkar det som om Stephen King tappat greppet eller så har han trillat tillbaka... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Liseys berättelse