Det ohyggliga arvet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2017-11-23
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
217 x 140 x 30 mm
Vikt
710 g
SAB
Ohe-c:k
ISBN
9789170379413
Det ohyggliga arvet (inbunden)

Det ohyggliga arvet

Inbunden Svenska, 2017-11-23
159
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Gedigen och lättillgänglig
Dagens Nyheter

Plågsamt aktuell
Hallands Nyheter

Läs den alla. Läs den alla! Köp in den till bibliotek! Ge bort den i julklapp! Bered tid för läsning!
Helsingborgs Dagblad

Så skrev tidningarna när Det ohyggliga arvet utkom för första gången 2004. Den valdes till favoritbok av journalister, forskare och rappare. Den har använts som referens i två statliga utredningar om diskriminering, fungerat som läsning vid universitet och högskolor. Nu kommer denna populärvetenskapliga klassiker i ny reviderad upplaga, dessvärre lika aktuell som när den kom ut första gången.

Det ohyggliga arvet Sverige och främlingen genom tiderna beskriver förhållningssätt som präglat svenskars syn på främlingar från medeltiden fram till våra dagar. Med hjälp av exempel från myndighetstexter, litteratur, konst, film och samtida vittnesmål kartlägger Christian Catomeris djupt förankrade stereotyper om afrikaner, finnar, judar, »orientaler«, samer, resande och romer. Till denna nyupplaga har ett nyskrivet kapitel tillförts om Asiaten .
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det ohyggliga arvet
 2. +
 3. Bortom Rasismer i Europa : visioner för ett annat samhälle

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bortom Rasismer i Europa : visioner för ett ann... av Magnus Dahlstedt, Ingemar Lindberg (pocket).

Köp båda 2 för 204 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christian Catomeris

 • Efter attentaten : reportage från Frankrike

  Christian Catomeris

  "Tajt och dramatisk berättelsestil som kastar läsaren rakt in i stormens öga." GP Var börjar den här historien? Med telefonsamtalet till en lägenhet i Paris förorter? Eller kanske när en av Bin Ladens före detta officerare publicerar sin...

 • Efter attentaten

  Christian Catomeris

  Var börjar den här historien? Med telefonsamtalet till en lägenhet i Paris förorter? Eller kanske när en av Bin Ladens före detta officerare publicerar sin strategi för den jihadistiska kampen 2005? På ett sätt spelar det mindre roll. Skadan är re...

Bloggat om Det ohyggliga arvet