Våran hud, vårat blod, våra ben (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-12-15
Förlag
Ordfront Förlag
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789170379567

Våran hud, vårat blod, våra ben

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-12-15
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ett barn står natt efter natt i Finlandsfärjans för och spejar ut mot havet.

En långtradarchaufför med en blodig hemlighet plockar upp en liftare med misstänkt lite bagage.

Ett ungt par får köpa en villa billigt eftersom där råder »speciella omständigheter«.

Våran hud, vårat blod, våra ben innehåller en samling skräckberättelser med omisskännlig John Ajvide Lindqviststämning, som utspelar sig i ett samtida Sverige, men precis utanför vårt synfält. Vi får möta en samling vardagliga gestalter och ett antal mindre vardagliga, såsom spöken, vampyrer, varulvar, mylingar, tomtar, zombies och så ett havsmonster.

Titelberättelsen »Våran hud, vårat blod, våra ben«, som nominerades till British Fantasy Award för bästa novell, är enligt John Ajvide Lindqvist själv det otäckaste han skrivit i det korta formatet.

Förutom helt nyskrivna »Hår«, har samtliga berättelser i samlingen tidigare publicerats i främst brittiska och amerikanska antologier. Ett flertal av dem ligger för närvarande i varierande stadier av produktion för film eller TV i olika länder.

"... svåra att någonsin glömma och givna som representanter i det internationella, historiska, toppskiktet av skräckens kanon." Jonas Thente, DN

"Den ena berättelsen är mer kuslig än den andra. En otroligt spännande och pulshöjande bok som jag kan rekommendera. Läs den om du vågar!" Damernas värld

"... en oöverträffad sverigeskildrare." SvD

"Välskrivet och spännande. Med sina ord, sina miljöbeskrivningar och sina karaktärer balanserar Ajvide Lindqvist mellan realism och det otroliga, det övernaturliga. Han gör det med den skickligheten att jag nästan börjar tro på tomten... Alla noveller är bra och läskiga men den här (Speciella omständigheter) skrämde mig verkligen. Som en mardröm. Ja, vad ska jag säga... Läs den!"
Med näsan i en bok
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Våran hud, vårat blod, våra ben
 2. +
 3. Hanteringen av odöda

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Våran hud, vårat blod, våra ben. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En av de bästa novellsamlingar som skrivits
  Nicklas Johansson, 14 juni 2022

  En av de bästa novellsamlingar som skrivits i Sverige och tillika den bästa bok Lindqvist skrivit sedan *Låt den rätte komma in".

 2. Noveller när de är som bäst
  E, 24 juli 2017

  Även om John Ajvide Lindqvist är i en klass för sig när det kommer till att skriva "fullängdare" så tycker jag personligen att hans författande når nya nivåer i de typer av kortare noveller som presenteras i "Våran hud, vårat blod, våra ben".

 3. Värst av allt är kärleken.
  Anna, 2 maj 2017

  Jag gråter aldrig så mycket som när jag läser John Ajvide Lindkvists böcker. Hisnar, fasar, äcklas, grinar, känner och ler igenkännande om vartannat. Jag vill bara ha mer!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist