Målburen : konsten att lyckas med målstyrning (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2008-08-27
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
215 x 140 x 16 mm
Vikt
370 g
SAB
Qbaa
ISBN
9789170920899
Målburen : konsten att lyckas med målstyrning (inbunden)

Målburen : konsten att lyckas med målstyrning

Inbunden Svenska, 2008-08-27
271
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Att sätta mål är enkelt. Att nå mål som är en del av dagliga rutiner är också enkelt. Svårare blir det med mål som syftar till förändring, nya vanor och beteenden. För företag och organisationer är sådana förändringar ofta nödvändiga för överlevnaden på sikt. Och då räcker det inte med att ledningen fastställer vissa mål för verksamheten. Målen måste också kommuniceras ut i organisationen. Alla medarbetare ska känna till dem och se det som sin uppgift att bidra till att målen nås.

Det finns gott om exempel på mål som rinner ut i sanden, missuppfattas eller inte ens är kända av dem som ska förverkliga dem. Målburen - konsten att lyckas med målstyrning bygger på erfarenheter av både framgångar och misslyckanden. Boken ger praktiska, strukturerade metoder för en effektiv målstyrning där målen blir kända och anammade av alla medarbetare, där arbetet på väg mot målen kan följas upp, mätas och utvärderas. Den svåra konsten målstyrning handlar dessutom om bättre kännedom om marknad, kunder, konkurrenter och personalen som den väsentliga resursen och allt är nödvändigt i ett lyckat förändringsarbete.

Jan-Erik Lundström har varit egen företagare i över 20 år. Han är elektronikingenjör och har utvecklat raket- och satellitburna experiment för norrskensforskning. Han har varit chef på ABB och startade 1986 ett IT-företag med som mest 95 anställda och dotterbolag i Singapore och Los Angeles. För att kunna styra denna geografiskt utspridda verksamhet med stor osynlig produktion intresserade han sig tidigt för balanserade styrkort. År 1996 införde han, förmodligen först i världen, personliga styrkort för sina medarbetare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Målburen : konsten att lyckas med målstyrning
 2. +
 3. Relation före metod : att hålla ut i arbete med tyngre psykisk problematik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Relation före metod : att hålla ut i arbete med... av Sverker Belin (inbunden).

Köp båda 2 för 440 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jan-Erik Lundström

 • Broderi gör tanken fri

  Jan-Erik Lundström

  Brita Weglin, oförväget kärnfull, dristig, otvunget produktiv med obändig energi, har en bred och mångsidig repertoar i sin konst. Teknik och medier räknas i tryggt plural: Akvarell, grafik, broderi, skulptur, objekt, smyckeskonst, och fler. Wegli...

 • Nordiska landskap

  Jan-Erik Lundström

  Landskapet har alltid varit ett lockande motiv för fotografer. I denna antologi presenteras landskapsfoton tagna av det sena 1980-talets banbrytande unga fotografer.