Konsumtionsliv (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2008-11-28
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Sven-Erik Torhell
Dimensioner
210 x 135 x 12 mm
Vikt
260 g
SAB
Oa
ISBN
9789171732781
Konsumtionsliv (häftad)

Konsumtionsliv

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2008-11-28
210
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Zygmunt Bauman har energiskt utforskat olika sidor av vårt samtida sociala ich kulturella liv, som han karaktäriserar som "flytande". Relationer, identiteter, och institutioner befinner sig i en ständig förvandling. Det skapas hela tiden nya möjlighter, men också nya faror.
Här är det konsumtionslivet Bauman tar sig an. Konsumtion är i sig något flyktigt och våra dagars konsumtionssamhälle är ett tillstånd av evig otillfredsställelse, där den ena frestande nyheten jagar den andra i halsbrytande fart. Tiden får en, som Bauman säger, "pointillistisk" karaktär, den blir en punkt- eller ögonblickstid. Konsumtionssamhällets kultur är en "nukultur".

Poängen med Bauman är inte att han "levererar" aha-upplevelser. Han trycker envist på något som vi innerst inne är medvetna om, men inte vill eller vågar erkänna: att vi långtifrån är så fria som vi inbillar oss... Med ockuperade sinnen sjunger vi ockupantens lov.
/Nils Schwartz i Expressen

Baumans analys av konsumtionslivet är klockren, stringent - och pessimistisk.
/P O i Västerbottens-Kuriren

Med Konsumtionsliv visar Bauman att han hör till en av de mest framsynta tänkarna i vår samtid. Boken är kort, skarp och kritisk.
/Mikael R Karlsson I Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsumtionsliv
  2. +
  3. De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer

De som köpt den här boken har ofta också köpt De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer av Marcus Larsson, Åsa Plesner (häftad).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsumtionsliv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Som kurslitteratur
    Amanda , 7 juni 2019

    Otroligt intressant bok som jag läst i samband med en högskolekurs. Jag skulle dock kunna tänka mig att läsa denna privat då den erbjuder en samtida syn på livet vi lever idag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Zygmunt Bauman