Strategisk offentlig upphandling (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
134
Utgivningsdatum
2012-05-22
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Medarbetare
Selander, Tina (form)
Dimensioner
250 x 170 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
352.53,Qbdb
ISBN
9789172234680
Strategisk offentlig upphandling (häftad)

Strategisk offentlig upphandling

Häftad Svenska, 2012-05-22
301
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Strategiska mål kan uppnås genom offentlig upphandling. Det är något som är självklart för många idag. Men kraven på att arbeta strategiskt kan bli alltför tunga, om verksamheten inte är organiserad för det, särskilt för mindre upphandlande myndigheter med få resurser. För vissa kan det strategiska arbetet innebära ett nytt synsätt, för andra att hela verksamheten måste förändras. Det är därför av stor vikt att upphandlingsfrågor diskuteras i ledningsgrupper, så att det finns mandat att förändra verksamheten.

Den här boken visar hur du kan arbeta strategiskt för att lyckas med den förändringen; hur du kan gå från förvaltning till verksamhetsutveckling. Boken tar bland annat upp frågor om hur verksamheten bör vara organiserad, hur förändringen bör förankras och kommuniceras samt hur du skapar rätt strategiska och operativa förutsättningar i varje enskild upphandling.

Varje kapitel avslutas med ett praktiskt exempel från Växjö kommun, där upphandlingsenheten gått från att vara en förvaltande enhet till att bli en strategisk inköpsorganisation, direkt underställd kommunledningen. Här finns mycket inspiration och tips om hur du själv kan gå vidare för att lyfta den offentliga upphandlingen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Strategisk offentlig upphandling
 2. +
 3. Offentlig upphandling : primärrättens reglering av offentliga kontrakt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Offentlig upphandling : primärrättens reglering... av Andrea Sundstrand (häftad).

Köp båda 2 för 944 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Miljö- och sociala hänsyn i offentlig upphandling : juridik och praktik

  Christoffer Stavenow, Lisa Sennström

  Den offentliga upphandlingen omsätter cirka 600 miljarder kr/år i Sverige och över 2000 miljarder inom EU. Upphandlande myndigheter har en stor möjlighet att använda dessa skattepengar på ett sätt som tar hänsyn till miljö- och sociala frågor. Den...

 • Säkerhetsskyddad upphandling - juridik och praktik

  Christoffer Stavenow, Max Thimmig

  En allt större del av samhällsviktig verksamhet utförs av privata aktörer. Det innebär att kontrollen hos de offentliga aktörer som har ansvaret för säkerhetsskydd i motsvarande mån måste delas med privata aktörer. Denna utveckling har i sin tur s...