Unga på hem för vård eller boende - Om rättssäkerhet, legitimitet och tillit vid beslut om ungas vård (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
578
Utgivningsdatum
2014-08-25
Upplaga
1
Förlag
Jure Förlag
Dimensioner
242 x 165 x 33 mm
Vikt
888 g
ISBN
9789172235816
Unga på hem för vård eller boende - Om rättssäkerhet, legitimitet och tillit vid beslut om ungas vård (häftad)

Unga på hem för vård eller boende - Om rättssäkerhet, legitimitet och tillit vid beslut om ungas vård

Häftad Svenska, 2014-08-25
869
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Enligt svensk rätt har samhället ett yttersta ansvar för ungas välfärd. Det innefattar att vid vissa omständigheter placera den unge utom hemmet för vård. En form för placering är ett hem för vård eller boende. Aktuell lagstiftning är socialtjänstlagen (2001:453), socialtjänstförordningen (2001:937) samt lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga. Denna bok består av två fristående studier med ett gemensamt tema. Det är rättsprincipers inverkan på beslut om den unges vård vid placering på ett hem för vård eller boende.

Studie I har titeln Rättssäkerhet för unga på hem för vård eller boende. Fyra principer vid beslutsförfarandet. I studien undersöks legalitetsprincipen, likhets och objektivitetsprinciperna samt principen om den unges bästa och deras inverkan på beslut om den unges vård som fattas på ett hem för vård eller boende.

Studie II har titeln Kritisk materiell giltighetsprövning av rättsliga normer. Exemplet hem för vård eller boende. I studien utarbetas ett rättsanalytiskt verktyg för kritisk materiell giltighetsprövning av rättsliga normer. Verktyget används på exemplet hem för vård eller boende. Utfallet i Studie I och Studie II läggs till grund för utarbetandet av en förklaringsmodell. Den förklarar rättsprincipers tillitsskapande funktion och förmåga vid beslut om den unges vård vid placering på ett hem för vård eller boende. Modellen gestaltar ett inbördes förhållande mellan rättssäkerhet, legitimitet och tillit vid beslut om den unges vård vid placering på ett sådant hem.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Unga på hem för vård eller boende - Om rättssäkerhet, legitimitet och tillit vid beslut om ungas vård
  2. +
  3. Finansiering av public service. SOU 2017:79. För ökad stabilitet, legitimitet och stärkt oberoende : Delbetänkande från Parlamentariska public-service-kommittén

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finansiering av public service. SOU 2017:79. Fö... av Kulturdepartementet (häftad).

Köp båda 2 för 1074 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elisabeth Eneroth

Bloggat om Unga på hem för vård eller boende - Om rä...