Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2010-02-12
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Bk,Cm
ISBN
9789172321816
Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen (pocket)

Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-02-12

Slutsåld

Vad är det som får en vanlig människa att gå med i sekt där han riskerar att dö? Varför startades världens mest kända hemliga sällskap, Prieuré de Sion, som blev känt genom Da Vinci-koden? Vilka beslut tar egentligen världens makthavare bakom våra ryggar när de träffas i grupper där ingen skriver protokoll och ingen får berätta vad man talade om?

Clas Svahn berättar om hur vi människor dras till hemligheter och låter oss utnyttjas av sekter trots att vi borde veta bättre och om hur lite svenska politiker gör för att stoppa detta.

En svensk riksdagsledamot berättar hur hennes telefon avlyssnades, avhoppare från omstridda sekter som Jehovas vittnen och Scientologerna talar om förtryck och iskall beräkning och en medlem i Moon-kyrkan ger sin bild av hur denna högerextrema sekt fungerar.

I den här boken får vi möta till synes oskyldiga hemliga sällskap, religiösa sekter som förvränger våra sinnen och domedagssekter som inte tvekar att ta livet av sina egna medlemmar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sekter och hemliga sällskap i Sverige och världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra och spännande bok om de olika hemliga sällskap och...
  chissra (Stockholm), 17 augusti 2013

  Bra och spännande bok om de olika hemliga sällskap och ordrar runt om i världen.
  Lite kort dock. Hade kunnat läsa mycket mer om ämnet.

 2. En intressant bok om sekter och hemliga sällskap
  Kristina Simar, 3 februari 2011

  Detta är bara en bråkdel av alla hemliga sällskap och sekter som författaren har tagit upp i sin intressanta bok. Clas Svahn besitter en förmåga att få med så enormt mycket fakta om det han skriver om, men på ett lättläst sätt. Allt han skriver om är av stor vikt och därför känns inget oväsentligt. Det här var en bok i min smak, eftersom jag är väldigt intresserad av just detta med hemliga sällskap och sekter. Jag har haft högläsning för familjen och sedan har vi diskuterat och lyssnat på var... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner