Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
177 x 111 x 15 mm
Vikt
140 g
SAB
Vmbb,613.2
ISBN
9789172322523
Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat (pocket)

Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat

(232 röster)  |  Läs 47 recensioner
Pocket Svenska, 2012-05-11
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Ut med rädslan för naturligt fett, ut med industritillverkade lightprodukter. Ut med den överdrivna kolesterolskräck som bara gläder läkemedels- och margarinindustrin. Tillbaka till riktig mat. Mat tillagad med kärlek, och allt smör du vill." Andreas Eenfeldt

Lågkolhydratkosten blir allt populärare, fettskräcken avtar. Är du nyfiken på hur och varför LCHF är det bästa sättet att hålla sig frisk och smal? Vill du också ta del av kostdoktorns njutmetod? Följ med på en spännande resa från fettskräckens tid till en ny och stor matrevolution som kan göra dig till en friskare människa. I den här boken ger dig Andreas Eenfeldt både teori och praktik på ett underhållande sätt.

Detta är en revolution. Vill du också äta dig till en bättre hälsa?

Andreas Eenfeldt är läkare och driver Sveriges största hälsoblogg Kostdoktorn.se. Här är kunskapen som dagligen får 25 000 att besöka den - och mer. Boken avslutas med ett guideavsnitt fyllt av tips och recept samt vanliga frågor och svar: Allt du behöver för att starta din egen matrevolution.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat
 2. +
 3. Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sekel med socker

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett sötare blod : om hälsoeffekterna av ett sek... av Ann Fernholm (pocket).

Köp båda 2 för 100 kr

Kundrecensioner

Det finns 47 recensioner av Matrevolutionen : ät dig frisk med riktig mat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Titeln säger allt och leverar vad den lovar
  Buffalo Bengt , 29 juni 2020

  Detta är en bok som med evolutionärt perspektiv går från klarhet till klarhet och kommer fram till skrämmande, men intressanta, slutsatser kring vår moderna livsstil och sjukdomar som följer med den. Ypperligt hjälpmedel för att hitta motivationen till att ändra små ovanor (värstingar såsom godis och läsk t.ex.) eller helt enkelt lägga om sin livsstil för att kroppen ska må bra hela livet.

 2. Ögonöppnare
  Robert Olsen, 12 mars 2019

  För mig var denna boken startskottet för en livsstilsförändring.
  Nu har jag fått den kunskap och insikt som motivation att börja
  förändra kosten och hålla ut med det.
  Det har gått ett år sedan jag läste boken och fortsätter att leva
  efter LCHF principen med det resultatet att vikten minskat från
  107 kg till 91 kg alltså 16 kg.
  Jag har köpt denna bok till flera vänner som jag vill skall upptäcka
  naturens väg till bättre hälsa utan att behöva banta.
  Tack Andreas Eenfeldt.

 3. En ögonöppnare
  Karin, 23 april 2017

  Boken är en verklig aha-upplevelse! Lättfattligt skriven och bra förklarat och den har helt förändrat mitt sätt att se på mat.

 4. Ögonöppnare
  Jan Malmsjö, 18 februari 2017

  Jag saknar kompetens för att kunna avgöra om allt som står i den här boken verkligen stämmer. Men den är mycket intressant och läsvärd och man får sig onekligen en funderare.

 5. Intressant och tankeväckande
  AndersL, 11 januari 2016

  Eenfeldt vänder upp och ner på väldigt många invanda och gamla "sanningar". Han refererar till gjord forskning och verkar mycket trovärdig. Boken avslutas med mattips och recept.

  Det är utförligt beskrivet om hur lågkaloririk mat påverkar t ex diabetes och viktnedgång. Mindre (eller i vissa fall inte alls) om hur det påverkar andra sjukdomar, som t ex mag-tarmsjukdomen Crohns. Jag skulle också gärna se ett fördjupat avsnitt om lågkalorikost och olika sorters träning, t ex hur det på... Läs hela recensionen

 6. En oumbärlig bok!

  Omskakande, instruktiv och rolig. Äntligen kom den kunskapen till ytan, som vi alla har väntat på.

  Tack Andreas Eenfeldt för ditt mod och för din framåtanda.

  Med vänlig hälsning
  Elisabeth

 7. Räddad av LCHF

  Boken tar upp väldigt sakligt men framför allt med humor, dessutom på ett mycket lättfattligt sätt hur man lätt ändrar dieten. De få ord som författaren använder som mer är till för läkare, dessa ord förklarar han.
  Den tar också upp bakgrundsfakta till olika dieter, men framför allt tar den upp många studier som inte ens borde få kallas studier.
  Den hjälper en till och med med inhandlingslista och recept. Jag kan varmt rekommendera boken, sen gör som författaren råder en till, ge d... Läs hela recensionen

 8. Matig information
  Åsa, 18 september 2015

  Att läsa den här boken fick mig att öppna ögonen på vad vi egentligen äter och hur vi äter. En mycket informativ bok som alla borde läsa.

 9. Läs nu.....

  En bok som alla behöver ta del av oavsett anledningen till att läsa den ö h. Kunskap och åter kunskap samt lite vetgirighet. Ett och annat nej tack bidrar också till ett bättre resultat.
  /Nöjd och inspirerad.

 10. Ett MÅSTE!
  Voxana, 17 februari 2015

  Måste-läsning för alla som vill leva friska länge, som känner någon annan som vill det eller som kanske vill vända på sjukdomsförloppet hos någon kär person som tyvärr råkat födas in i helt fel kostrådgivningsepok, men som ännu hinner ta chansen och ändra på det och förlänga livet med några friska år!

 11. Bakgrunden till kulmagen och hjärtsjukdomarna etc.
  Erik Harry Nordström, 12 februari 2015

  En mycket detaljerad bok om bakgrunderna till att det blev som det blev.
  Tilltron till myndigheter får sig en rejäl spark där bak.
  Jag rekommenderar varmt denna faktabok.

 12. Första vettiga kostboken
  Anna-Lena Westlin, 19 januari 2015

  Mycket bra att få upp ögonen för vad som vi får i oss utan att det info. om. Bra startbok i detta svåra ämne.

 13. Det bästa jag läst på länge!

  Den här boken borde ALLA läsa! Den förändrade i stort min inställning till livsmedelsindustrin och alla tvivelaktiga "hälsoråd" som vi matats med sedan barndomen. Rekommenderas!!

 14. Du måste bara läsa den!
  Mari Wiklund, 1 december 2014

  Är du bara det minsta lilla intresserad av att äta bra mat så är det här helt rätt bok för dig.
  Den är skriven med en djup insikt och du lär få en massa bra AHA-upplevelser om du redan haft en del funderingar kring processad mat, socker och alla kemiska tillsatser som livmedelsindustrin göder sig på.

  Jag och vi i min familj har dessutom fått en hel mängd positiva hälsoeffekter av att välja bra äkta mat.
  Jag kan bara varmt rekommendera denna boken.

 15. ögonöppnare för alla diabetiker
  Maria, 20 november 2014

  Rekommenderar denna bok till alla diabetiker, både typ 1 och 2. Genom en blodsockermätare är det enkelt att testa teorierna på sig själv, och vips så är teori praktik.

 16. Kostboken
  Bm, 16 november 2014

  Mycket informativ och lättsamt skriven. Föll direkt för råden och har istort sett följt dem sedan snart två år. Mår toppen och kan varmt rekomendera att läsa boken och följa råden.

 17. En modern bibel
  Eva , 13 oktober 2014

  En bok som alla skulle läsa. Jag har läst den flera gånger. Den ligger på mitt nattduksnord. Jag har gett bort den till många vänner. Den kan bota fettskräcken hos de flesta.

 18. Inte näringslära, bara LCHF bibel.
  Jonas, 16 juli 2014

  Som andra har påpekat är boken väldigt amerikansk i stil, vilket ungefär betyder att den drar ut en 20 sidors essä på 200 sidor genom upprepning och påhittade anekdoter och poppigt historieberättande. Budskapet, att vi mår bättre av att äta vad vi gjort i miljoner år istället för socker och vitt mjöl, är bra, men skrivsättet Andreas har får boken att kännas som att läsa en enorm annons istället för någonting vetenskapligt utrett. Jag antar att det är så det blir när en bloggare ska skriva bok... Läs hela recensionen

 19. Matrevolutionen
  Roland Spiegel, 7 april 2014

  Efter att ha läst boken som berör alla på vår jord i olika omfattningar har jag verkligen fått upp ögonen av kontentan i boken. Jag har Diabetes 2 samt övervikt. Efter 2 veckors förändrat ätande har jag tappat 4,5kg samt minskat insulinbehovet från 130 enheter till 20 per dag, en revolution i all ära.
  Jag mår mycket bättre.
  Boken guidar mig till ett nytt mindset som verkligen får mig att förstå saker och tings sammanhang på ett lättbeskrivligt sätt. Läs den.

 20. Väldigt pedagogisk och viktig bok!
  Anna Sandell, 25 mars 2014

  Som lekman kan det vara väldigt svårt att förstå vetenskapligt prat men det har Eenfeldt verkligen lyckats råda bot på i den här boken. Rolig att läsa, lättfattlig och med svar på nästan alla frågor jag någonsin haft om "farorna" med LCHF. Samtidigt så är den skrämmande då man inser vilket otäckt experiment som utförs på oss människor - helt utan vetenskapliga belägg.
  Sista biten av boken, med hänvisningar till vetenskapliga artiklar och en kort förkjlaring av dem var extra bra, det visa... Läs hela recensionen

 21. Min bibel
  Pernilla, 21 mars 2014

  Jag köpte 10 ex för att ge bort till nära o kära - ALLA behöver läsa denna bok!! Läste den själv för 5-6 år sedan och äter mat som människan är skapt för - hoppas det blir en matrevolution och att livsmedelsverket får krypa till korset!

 22. mycket bra bok

  precis som föregångaren skaldeman
  så lyder de flesta råden likadant
  mycket bra och underhållande läsning
  jag lever umera efter lchf till punkt och pricka

 23. Läs den!
  Chrille, 10 mars 2014

  Innehållet får 5 i betyg. Kompositionen en 4 då det kan kännas som lite upprepning och "amerikansk" stil på upplägget.
  Har köpt flera stycken av denna boken och delat ut till släkt och vänner! Äntligen en kritisk bok om maten och propagandan vi får höra i dagens samhälle! Äntligen en bok som ifrågasätter riktlinjerna från livsmedelsverket och media och som pekar på vart argumenten kommer ifrån och varför det blivit så fel.

 24. Utomordentligt bra och inspirerande! Fakta från...
  Per Holmlöv, 4 december 2013

  Utomordentligt bra och inspirerande! Fakta från forskning och exempel från vår vardag. Jag har köpt en bunt böcker att ge bort till storfamiljen och mina vänner.

 25. Vilken fantastisk bok detta är. Hoppas att alla kommer...
  LiLo, 10 oktober 2013

  Vilken fantastisk bok detta är. Hoppas att alla kommer läsa den, man får verkligen nytt perspektiv på kostråden som vi matats med så länge från alla håll.

 26. Här finns mycket inspiration och en hel del kunskap,...
  Li Lindström, 30 september 2013

  Här finns mycket inspiration och en hel del kunskap, värd att läsa om du känner det är dags göra nåt åt mathållningen.

 27. Verkligen ett skönt ny-gammalt tänk med sunt förnuft...
  Susanne Marie Bergman, 25 september 2013

  Verkligen ett skönt ny-gammalt tänk med sunt förnuft och mycket tänkvärd information. Den har hjälpt mig mycket med vikt och minskad inslulin.

 28. Jag tycker att den var intressant och lättläst och jag...
  Marie Elisabet Karlsson, 6 september 2013

  Jag tycker att den var intressant och lättläst och jag fick ytterligare tips på fler böcker som jag köpt nu.

 29. Vill du bli friskare? Det är bara att ändra kosten....
  astra, 30 augusti 2013

  Vill du bli friskare? Det är bara att ändra kosten. Kan tyckas svårt, men resultaten kommer fort och är övertygande.
  Minska kolhydrater så får du se..

 30. En av få böcker jag läst flera gånger, en trolig och...
  Matts Lilja, 19 augusti 2013

  En av få böcker jag läst flera gånger, en trolig och fängslande teori som tål att funderas över. Kan rekommenderas till dem som är intresserade av mat och hälsa.

 31. Livsviktig bok! Har gett bort ett ex till mina vänner,...
  Petra Wikström, 19 augusti 2013

  Livsviktig bok! Har gett bort ett ex till mina vänner, vill att alla ska läsa denna! Det är viktigt att fler får upp ögonen för lågkolhydratkost, och den här boken berättar på ett bra sätt vad det innebär, med bra och viktiga argument mot den förödande fettskräcken.

 32. Matrevolutionen ! Jag har fått en insikt och kunskap...
  Lena Borgljung, 7 augusti 2013

  Matrevolutionen ! Jag har fått en insikt och kunskap i vad som händer i våra kroppar när vi intar olika sorters föda. Man behöver inte vara varken kritisk till eller anhängare av någon av alla dessa kostråd, bantningsmetoder mm som i dag översvämmar oss, för att man ska uppskatta denna både roliga och kunskapsgivande bok ! Läs den, om du funderar på hur du hanterar din kropp, vad du äter och varför.

 33. Boken är lättläst och förklaringarna är tydliga. En...
  Marie Borgström, 6 augusti 2013

  Boken är lättläst och förklaringarna är tydliga.
  En bok som alla bör läsa framför allt de som jobbar inom vården.

 34. Mycket bra, man får ett bra helhetsperspektiv på vad...
  marika gustafsson, 8 juli 2013

  Mycket bra, man får ett bra helhetsperspektiv på vad kosten innebär för oss! En väckarklocka! En bok alla borde läsa och ta till sig informationen!

 35. Bra debattbok om LCHF och fetterna. Följer inte råden...
  Anders Rudolf, 1 juli 2013

  Bra debattbok om LCHF och fetterna. Följer inte råden slaviskt utan anpassar till LCHQ och även 5/2 och innebär bättre fetter med ex. avocado och nötter med mindre mängd mjölkfetter. Provar samtidigt att under ett par dagar i veckan hålla igen med 500 till 600 kalorier per dygn. Äter i övrigt grötfrukost med bl.a havre- och rågfibrer.

 36. Kan tyckas lite tjatig emellan åt men grund tanken är...
  Maj Inger Mäki, 25 juni 2013

  Kan tyckas lite tjatig emellan åt men grund tanken är hela tiden samma: Tänk på vad du stoppar i dej om du vill må bra.

 37. En av de viktigaste böcker jag läst! Har nu börjat...

  En av de viktigaste böcker jag läst! Har nu börjat lägga om min kost och redan tappat 7.5 kg. Har köpt två böcker till och givit dessa till vänner som varit intresserade!

 38. Oerhört intressant och spännande läsning. Eenfeldt går...
  Bo Ruda, 8 juni 2013

  Oerhört intressant och spännande läsning. Eenfeldt går på ett pedagogiskt sätt igenom flera historiska händelser som format vår moderna syn på vad som är hälsosam mat. Extra bra är det att han ger referenser till sina påståenden samt tipsar om vidare läsning för den som känner sig manad. Läser själv till läkare och rekommenderar varmt denna bok till andra medicinstuderande.

 39. Bra, informativ och väl underbyggd. Dock drar han på...
  Olle, 4 juni 2013

  Bra, informativ och väl underbyggd. Dock drar han på lite väl höga växla ibland med hur bra lågkolhydratkost är och känns inte alltid helt objektiv, vilket är tråkigt. Det är dock en parentes eftersom han presenterar en alternativ bild av mat och kost än vad exempelvis Livsmedelsverket gör, något som jag uppskattade väldigt mycket. Rekommenderas varmt!

 40. Mycket intressant och tänkvärd bok. Är inte helt...

  Mycket intressant och tänkvärd bok. Är inte helt frälst än,men det ligger nog en hel del i det att vi
  ska äta så mycket naturliga livsmedel som möjligt.

 41. Bra fakta. Underbyggd. Lite tjatig ibland. Jag tror på...

  Bra fakta. Underbyggd. Lite tjatig ibland. Jag tror på det som är skrivet i boken - en matrevolution måste komma snabbt, för att få bukt med fetma och sjukdomar.
  Det kanske stöter på problem för "miljöfanatikerna", som anser att köttdjur är de stora miljöförstörarna....;)

 42. Har sett Youtube filmen innan, men som bok var det...
  Barbro , 20 maj 2013

  Har sett Youtube filmen innan, men som bok var det ändå bättre, lättare att ta in lagom mängd fakta och bra jordnära inslag också. En bra "kick start" när inspirationen börjar dala. Skönt att läsa om varför man har valt att gå över till LCHF. Bra bok att ge bort till dem som inte är helt övertygade om vitsen med att bryta sin matstil.

 43. Mycket tänkbara råd, som man borde följa för att må...
  Irmeli Tuomisto, 20 maj 2013

  Mycket tänkbara råd, som man borde följa för att må bättre, men tyvärr inte följer helt.
  Jag rekommendera att läsa den.

 44. Mycket informativ. Andreas Eenfeldt slår sönder en del...
  Kerstin, 15 maj 2013

  Mycket informativ. Andreas Eenfeldt slår sönder en del myter och skrämselpropagande som förekommer när man pratar om olika fetter och deras påverkan på kroppen. Intressant att läsa om lurendrejeriet med kolesterolet och den fettfria kosten.

 45. Läsvärd
  Hanna, 26 februari 2013

  Utan tvekan en läsvärd bok. Den är väldigt grundlig och hänvisar till mycket forskning. Den kan dock uppfattas som lite tjatig eftersom mycket av informationen upprepas flera gånger. Samma fakta hade kunnat komprimeras på betydligt färre antal sidor.

 46. Ett måste
  D Oktor, 20 december 2012

  En bok om matens inverkan på kroppen som ingen bör missa att läsa, framför allt för att författaren visar att en del gamla "sanningar" inte har något vetenskapligt stöd.

 47. Uppvaknande
  Lillastuds, 3 juli 2012

  Du väcks upp ur den rådande lightvärlden och inser att naturligt är bäst och läkemedelsindustrin inte arbetar för vår hälsa. Boken gör mig arg, arg på livsmedelsverket som borde vara på folkhälsans sida. Arg för att det skall vara så förbaskat svårt att få riktig mat i förskola och skola. Dags att vakna.

Visa alla 47 recensioner

Fler böcker av Andreas Eenfeldt