Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
286
Utgivningsdatum
2012-08-15
Upplaga
2
Förlag
Månpocket
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
175 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Vndp,Oeb-c
ISBN
9789172322660
Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på våldtäkt (pocket)

Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på våldtäkt

(24 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2012-08-15
75
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Jonna, en vanlig tonårstjej, går på fest. Dagen efter är hennes liv förstört. De har kört upp en krycka i underlivet. På stan kallas hon för "kryckhoran". Lena blir utsatt för en gruppvåldtäkt. I rättegångsprotokollet står det: "Hon hade en kort svart klänning, en orange genomskinlig topp, skor samt behå och trosor på sig."

Det sexuella våldet har alltid funnits - men har det plötsligt blivit grövre? Har det skett en förändring i inställningen till våldtäkt, hos ungdomar, media, domstolar? Eller är det i själva verket samma urgamla syn på kvinnans - och mannens - rätt som härskar?

Flickan och skulden väckte stor uppmärksamhet och blev mycket omdebatterad då den första gången kom ut 2002. Boken blev nominerad till Augustpriset och tilldelades flera priser, bl. a. Advokatsamfundets Journalistpris. I den här utökade upplagan har Katarina Wennstam gjort två nya intervjuer med flickor som utsatts för våldtäkt och hon beskriver också hur lagen och attityderna förändrats under de senaste tio åren. Boken har dessutom försetts med ett studiematerial i form av diskussionsfrågor samt innehåller en förteckning över organisationer dit man kan vända sig för att få hjälp. 1 kr per sålt exemplar går till Fistula-sjukhuset i Addis Abeba som hjälper förlossningsskadade kvinnor i Etiopien.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på våldtäkt
 2. +
 3. Flickan och skammen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickan och skammen av Katarina Wennstam (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Flickan och skulden : en bok om samhällets syn på våldtäkt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. 10/10
  Jenny Gunnarsson, 1 april 2021

  Helt fantastisK! Läs den!
  Författaren beskriver exakt hur det är för offren och hur dem lider för att samhället inte tror på dem. Man blir förbannad och ledsen när man läser den, men man vaknar också till och känner attman själv vill kämpa för oss kvinnor!

 2. Ett måste
  Katarina , 15 juni 2016

  Tyvärr är detta en bok som alla borde läsa. Jag köpte den och läste den när den kom, och har köpt många ex och gett bort sedan dess. Borde vara obligatorisk läsning i högstadiet.

 3. LÄS!

  Denna boken berörde mig så otroligt mycket. Den fick mig att tänka efter och tänka på sådana saker som jag inte funderat över innan. Jag tycker att den fortfarande är relevant även om den har några år på nacken och jag känner igen mig själv i hur ungdomar/samhället runt om mig resonerar. Jag rekommenderar verkligen denna boken, läs den!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Katarina Wennstam