LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2012-01-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Eriksson, Mikael (form) / Eriksson, Mikael (foto)
Dimensioner
275 x 200 x 25 mm
Vikt
1160 g
SAB
Qcabb,641.56383
ISBN
9789172412361

LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barn

(83 röster)  |   Läs 26 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-01-31

Slutsåld

Bra mat ger nöjda barn, tonåringar och föräldrar.

Mat är en del av livet. Kosten påverkar humör, hälsa, koncentration, sömn och energi. Den här boken ger tips, idéer och inspiration till bra och enkel vardagsmat. Vardagsmat som ger barn, ungdomar och vuxna den energi och näring de behöver. Boken innehåller över 100 recept som alla i familjen kan äta och njuta av, alltifrån den första smakportionen för spädbarn till tonåringar och föräldrar.

Boken ger också tips om snabbmat, fredagsmys, festmåltider och bra mellanmål när barnet och tonåringen ska iväg på aktiviteter. Fler saker som tas upp är: barn som är petiga i maten, vilka råvaror som är bra att ha hemma, undermålig mat och tillsatser i livsmedel som bör undvikas.
Till varje recept får du extra råd från Monique i hennes personliga tipsruta. Hon delar även med sig av idéer om bra mat i förskolan och konkreta förslag på mättande alternativ som förskolan kan ge barnen. Barn har rätt att äta näringsrik och bra mat som ger jämnt blodsocker, positiv energi och som är mättande utan en massa onödiga tillsatser.

Denna bok följer LCHF-konceptet. LCHF står för low carb high fat, vilket betyder mat med mindre andel kolhydrater och mera fett av bra kvalitet. Maten ska också vara naturlig, helst närproducerad och fri från gifter och kemikalier. LCHF är ingen diet, det är en hälsosam livsstil som passar hela familjen.

Monique Forslund var överviktig från barndomen och upp i vuxen ålder, men har lyckats äta sig till hälsa och är idag normalviktig. Hon är idag kostrådgivare, zumba- & fitnessinstruktör, montessoripedagog, företagare, inspiratör och trebarnsmamma! Dessutom har Monique en välbesökt blogg, Lifezone.se.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av LCHF för hela familjen : riktig mat ger nöjda barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jag är nybörjare
  Gunilla Axelsson, 23 september 2016

  Jag har hört så mycket bra om LCHF, att jag bara MÅSTE prova! Kan man gå ner 130 kilo, som en gäst hos Malou( om jag förstod rätt) då måste man ju bara tro på att det går! Och boken är så fin!

 2. Bästa LCHF boken av alla!
  ÅsaRyd, 17 september 2016

  Den här boken är ett måste om du vill äta gott, leva hälsosamt och få med hela familjen. Den passar verkligen alla, inte enbart barn och tonåringar utan även föräldrar och mor- & farföräldrar.
  Jag har mängder med LCHF böcker och denna är helt klart den bästa jag har.

 3. Mysig för hela familjen
  Snyggo, 31 mars 2016

  En bra matlagningsbok med enkla men ändå nytänkande recept som passar bra när ens egna idéer sinar. Passar hela familjen inte bara barnen ;-)

 4. Bra råvaror i recepten
  Jennie, 21 mars 2016

  Boken har enkla recept, men basvaror. Inga konstigheter, alla i familjen kan äta. Jag vill laga allt, men har inte hunnit än.

 5. Underbar bok!
  KattaMamman, 11 februari 2016

  Jag brukar inte skriva men ser en kommentar längre ner där man har kritiserat bokens innehåll av bla. för mycket fett???? Men det är ju det LCHF går ut på, att våga äta fett!

  Ska man köpa EN LCHF kokbok så är det denna! Underbar bok med lättlagade och goda recept!

 6. Bästa LCHF boken
  sockerfriajag, 10 februari 2016

  Jag har tidigare lånat boken, men nu hat jag köpt den själv. Det är helt klart den bästa LCHF bok! Bra och enkla recept som hela familjen tycker om. Snyggt upplägg på boken.

 7. besviken
  nej, 10 december 2015

  Många recept innehåller bacon, som inte är särskilt bra för hälsan. Mycket fett i recepten. Det går att äta denna slags mat utan att vräka på skadliga fetter. Grönsaker, fisk, kyckling, vitlök osv utan bacon, majonnäs och fläsksvålar.

 8. En måste-ha-bok hos alla familjer!
  Jenny, 7 december 2015

  Har tidigare lånad den här boken på biblioteket men den är verkligen ett måste i hemmet så jag var tvungen att köpa ett eget exemplar.
  Det finns recept för hela familjen och de är smidiga att göra. Dvs något som man kan behålla i vardagen.

 9. Jättegoda recept!
  Soleio, 16 november 2015

  En riktigt bra LCHF-kokbok med många bra, goda och mättande recept. Verkligen recept för hela familjen(har inga barn) som passar alla, bara att anpassa efter sig själv. Det enda negativa är det finns många missar i recepten. Vissa ingredienser står med men i utförandet står det inte vad man ska göra med dom och ugnstemperaturer har ibland glömts bort. Annars är det en toppenbok!

 10. Jättebra tips för barnfamiljer!
  Rickard Edvardsson, 11 augusti 2015

  Vi som har två småbarn har kunnat hitta jättemycket tips och inspiration i denna bok! Lättlagat, gott och för hela dagen!

 11. BÄSTA lchf bok för alla
  iformnu, 16 mars 2015

  Om du har barn eller ej spelar ingen roll! LCHF för hela familjen är till alla och recepten är mycket goda och enkla att göra. En otrolig inspirerande bok, den bästa inom LCHF böckerna tycker jag och min man. Rekommenderas mycket MYCKET varmt!

 12. Jättenöjd!
  Ciccie, 3 april 2014

  Jättenöjd, kommer att använda den som inspiration i matlagningen. Fina bilder & nyttiga maträtter
  utan en massa konstigheter, blir perfekt i vardag som fest!!!!!!!!!!!

 13. hjärtemuffins
  Bobbo Q, 20 mars 2014

  Gav den till min dotter som genast omsatte den i praksis, som gav omedelbara resultat i barnbarnens beteendemönster. Har själv fartstid på LCHF och har en längre tid prövd och introducera till resten av familjen, med svårighet. Denna boken gjorde susen.

 14. Härliga och goda recept, förutom tipset att panera i...
  snuvan2, 8 oktober 2013

  Härliga och goda recept, förutom tipset att panera i fläsksvål. Det var något av det vidrigaste jag känt lukten av när vi öppnade påsen.

 15. Maten är fantastiskt god passar både barn och vuxna....
  Elsie Linnéa Sporre, 12 september 2013

  Maten är fantastiskt god passar både barn och vuxna. Ingredienserna var lätta att få tag på. Boken är mycket pedagogiskt upplagd.

 16. Jag tycker detta är en fantastiskt bra bok om man vill...
  Gunilla Johansson, 24 augusti 2013

  Jag tycker detta är en fantastiskt bra bok om man vill ha recept och tips för att äta bra mat för hela familjen!

 17. En toppenbok inte bara för familjer även för övriga!...
  MammamiaOne, 14 augusti 2013

  En toppenbok inte bara för familjer även för övriga! Många tips och enkla recept till vardag o fest! Rekommenderas varmt!

 18. Ett måste för barnfamiljen!
  Veronica, 27 februari 2012

  Monique har arbetat med barn i 20 år och har själv tre barn. I boken berättar hon varför det är viktigt att ge sina barn riktig näringsrik mat på ett självklart sätt och jag tycker att alla borde läsa denna bok! Boken är väldigt informativ och den innehåller 105 recept med mat till HELA familjen, från den första smakportionen till lämpligt fredagsmys. Hon ger dig tips för hur du hanterar matvägrande barn och självständiga tonåringar.
  Det är en rejält tjock bok proppad med nyttig informati... Läs hela recensionen

 19. Det bästa vi har!
  Anna, 27 februari 2012

  Självklart har jag samlat på mig många LCHF-recept sen jag den 17 jan 2008 startade min resa med riktig mat, mot en bättre hälsa. Denna bok är en vacker blandning av texter och bilder, men framförallt innehåller den de bästa rätter vi kan laga till de bästa vi har; våra barn, våra familjer. TACK Monique för din fina bok som jag gärna fortsätter dela med mig av!

 20. Nu vill barnen laga mat
  Aklejalotte, 21 februari 2012

  En toppenbok. Vi äter sedan flera år LCHF, mest vi vuxna men barnen väljer oftare och oftare våra tillbehör till maten istället för potatis osv. Stora sonen har redan skrivit en lista på vilka recept som ska provas först. Kul att han nu äntligen vill hjälpa till i köket..

 21. Personlig familjekokbok LCHF
  Emilia (Borås), 20 februari 2012

  Fin bok med trevlig design. Lättläst och lagom bilder. Boken är personlig och passar väldigt bra för barnfamiljer. Rekommenderar absolut boken till andra familjer som kör LCHF.

 22. Bra kokbok för hela familjen
  Rela, 19 februari 2012

  Bra bok med recept och tips för hela familjen. Mycket nya recept som inte har varit ute på hennes blogg än och många super bra tips. Gillar tjockleken på boken känns som en rejäl bok. Har fått mycket ny inspiration till mat och mellis till barnen :)

 23. Bra mat för själen och familjen
  Majoren, 19 februari 2012

  Detta är en rejäl bok både till innehåll och det stora formatet på 20x27cm. Den positiva påverkan som kosten kan ha på barn och familj lyfts fram på ett utmärkt sätt i boken där erfarenheterna från egna barn och 20 år i barnomsorgen hamnar på pränt.
  Hon avdramatiserar att det på något sätt skulle vara konstigt att äta enligt LCHF oavsett ålder, och vem som helst kan själv förstå det när man bläddrar i boken. Här finns mat som är lika vacker för ögat som bra för kroppen.
  Boken har et... Läs hela recensionen

 24. Inspiration och nytänk
  Ida, 18 februari 2012

  En helt underbar bok fylld med härliga recept. Inte nog med att den är mysig att bläddra i för de fantastiska bilderna, den ger en perspektiv på LCHF. För en småbarnsmamma så är boken guld värd och jag är så glad att Monique har släppt denna boken. Väntar nu ivrigt på en uppföljare - för det blir det väl hoppas jag ???!!!

 25. Underbar bok!
  Helene, 18 februari 2012

  En vacker bok som gör mig glad! Den är i ett härligt format och det är underbara bilder på samtliga recept. Jag har provat flera recept och familjen har varit mycket nöjd. Det som gör mig extra glad att det bara är äkta mat i boken. Inga tillsatser som sötningsmedel eller buljongtärningar. Bara rikigt mat som är både vacker, mättande, god och näringsrik. En bok alla borde köpa och använda dagligen :)

 26. Snygg och välfylld!
  Fröken Nilsson , 18 februari 2012

  Härlig bok med tyngd av rätt kvalité!
  massor av fina tips och underbara bilder som får min gosse att vilja prova och smaka!! äntligen ;)
  Det bästa med hela boken är att den "bara" rekommenderar helt vanlig mat utav högsta kvalité!
  Precis det jag vill att min familj ska ha tillgång till:
  Tack Monique <3

Visa alla 26 recensioner