Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hälsa och Livsstil
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2009-01-31
Upplaga
1
Förlag
Optimal Förlag
Medarbetare
Öström, Kerstin (form)
Illustratör/Fotograf
Peo Quick
Dimensioner
217 x 203 x 15 mm
Vikt
580 g
ISBN
9789172417250

Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok

(84 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2009-01-31

Slutsåld

Efter de populära böckerna Doktor Dahlqvists blogg och Doktor Dahlqvists guide till bättre hälsa och viktkontroll kommer nu den efterfrågade kokboken, fylld med läckra och lättlagade recept.

LCHF ger dig stora hälsovinster
Välkända doktor Annika Dahlqvist förespråkar en kost som kallas LCHF. Förkortningen står för LowCarb-HighFat, alltså en kost som innehåller en låg andel kolhydrater och en hög andel naturligt fett. I den här boken visar Annika tillsammans med Airam, Maria Höglund, hur man äter nyttigt till vardags och fest. Alla kan vinna på att gå över till LCHF-kosten, men den viktigaste hälsovinsten gör diabetiker och hjärtsjuka. De hjärtsjuka är nästan alltid insulinresistenta och därmed prediabetiker, de har det man kallar det metabola syndromet. Diabetiker och människor som lider av det metabola syndromet lever i livsfara varje dag. De kan drabbas av hjärtsvikt eller när som helst få en hjärtinfarkt. Om du går över till LCHF-kost är risken för dessa problem nästan obefintlig.

Recepten är gjorda på naturliga råvaror som är lätta att hitta i din vanliga butik! Airam, alias Maria Höglund, har själv levt efter LCHF-konceptet i flera år. Maria är sjuksköterska med ett förflutet som kock. Maria lagar god LCHF-mat till sin familj varenda dag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. LCHF
  Mingan, 24 april 2015

  En av de bästa böckerna. Varierande och goda maträtter, som jag mår bra av.( Den bästa boken är lchf för seniorer. Har nog lagat alla recepten, snart.)

 2. Enkelt o supergott som passar alla
  Malin Hassel, 3 april 2011

  Äntligen en kokbok där jag i princip gått i genom alla recept och det med glädje, dessutom passar maten alla i familjen. Vi återkommer ofta till recepten och bjuder gärna gäster på maten också, som uppskattas mycket!

 3. Toppenkokbok
  Vikingen, 10 november 2009

  Den bästa kokbok jag haft, supergod enkel matlagning

 4. Fantasifull
  Halin, 6 maj 2009

  Härliga och stimulerande recept utan stora mängder "tunga" kolhydrater. Fungerar jättebra för en diabetiker som nu har fått sockernivån i balans.

 5. Försöka duger - men hoppas på bättre nästa gång
  Frida, 6 april 2009

  Ämnet är synnerligen intressant och en del idéer kan man få. Recepten är tyvärr för hafsiga och ofullständiga för att vara till större nytta i praktiken. Undrar om författarna faktiskt tillagat rätterna själva! Eftersom jag råkat på så många som inte funkar, t ex att göra fiskpinnar med panering av parmesanost blir en eländig röra när osten fastnar i teflonpannan och fisken trasas sönder. Många av recepten går ut på att göra något slags kopior av konventionella rätter som pajer och pankaksd... Läs hela recensionen

 6. Besviken...
  Henrik, 24 mars 2009

  Har ätit efter denna bantningsmetod nu i 6 månader, följt strikt och slaviska alla pekpinnar och regler. Tyvärr går jag inte ned i vikt, snarare har jag gått upp ett par kilo. Jag orkar nu inte längre hålla på och saknar dessutom att kunna få äta all möjlig mat (dock inte godis, läsk, chips, halvfabrikat m.m!!). Tröttnat på denna tunga mat, visst får man energi, men känner sig också tung. Nu kan jag äta tex en falafel (som jag saknat!!) och känna mig energifylld men lätt i kroppen på ett helt... Läs hela recensionen

 7. Synder blir dygder, och goda dygder
  Åke, 8 mars 2009

  En fantastisk inspiration till en riktigt GOD kosthållning. Det som man saknar är kanske betydligt fler recept, så att boken kan bli en mer en traditionell kokbok med riktigt många recept. De recept som är med i den här boken är på sitt sätt goda nog ändå. Det blir fest varje gång man lagar mat med hjälp av boken. Ett tips inför en fylligare uppföljare är ändå att författarna blir litet tydligare med vissa mängdangivelser. Ibland får man gissa sig fram till vad som kan vara lämpliga mängder. ... Läs hela recensionen

 8. Väntade mej mer
  Anna, 24 februari 2009

  Som trogen läsare av Airams matblogg så hade jag väntat mej så mycket mer av hennes kokbok. Det kändes lite som om Airams skaparlusta hade tryckts in i en färdig "kokboksmall" och alla fina bildserier och beskrivningar av HUR man gör saker, som har varit så speciellt för just Airam, föll bort. Kvar blev en "vanlig" kokbok, dock utan alla vanliga kolhydrater, naturligtvis.
  Absolut värd pengarna, men tycker att det hade varit roligare om kokboken hade varit mer lik bloggen i format och spr... Läs hela recensionen

 9. Lysande
  achms74, 16 februari 2009

  Härliga bilder, enkla recept. Inget komplicerat utan mat som alla kan laga. Allt från frukost till helgmiddag och desserter. Dessutom nyttig information kring det här med LCHF. Helt enkelt lysande. Ser fram emot att laga mat ur denna kokbok. Tro mig, den kommer inte att hamna i högen bland de andra, denna kommer att stå framme.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna