Den blödande tjuren : krisens Spanien 40 år efter Franco (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2015-03-16
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Ölander, Ellinor (form) / Carlsson, T (form)
Dimensioner
210 x 130 x 10 mm
Vikt
195 g
SAB
Nk
ISBN
9789173317061
Den blödande tjuren : krisens Spanien 40 år efter Franco (häftad)

Den blödande tjuren : krisens Spanien 40 år efter Franco

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-03-16
177
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vid inledningen av 2008 drabbades Spanien av en allvarlig ekonomisk kris. Den överhettade fastighetsmarknaden föll samman samtidigt som landet gick in i en djup konjunktursvacka. Arbetslösheten sköt i höjden. Tillväxten avstannade. Läget förvärrades sedan snabbt när banksektorn drogs med av Lehman Brothers-kraschen. Spanien drabbades
av en allvarlig skuldkris som fick hela Europa att
skaka.
Den ekonomiska osäkerheten omfattade snart hela samhället. Gamla missförhållanden som funnits kvar sedan Francotiden kom upp till ytan. Från att enbart ha en svår ekonomisk kris gick Spanien in i en historisk, institutionell, politisk, territoriell och social kris.

Spanienkännaren Thomas Gustafsson har under de sju år krisen pågått följt och rapporterat om utvecklingen. I denna bok har hans mest angelägna analyser och krönikor samlats. Tillsammans ger de en unik skildring av hur det gamla Spanien faller samman för att ersättas av ett nytt Spanien, 40 år efter Franco.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den blödande tjuren : krisens Spanien 40 år efter Franco
 2. +
 3. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det fallna imperiet : Ryssland och väst under V... av Martin Kragh (inbunden).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den blödande tjuren : krisens Spanien 40 år efter Franco. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Insiktsfullt och aktuellt om Spanien
  Susanne, 14 november 2015

  En bättre bok att ha som sällskap på flygresan ner till Spanien finns inte. Det här är utrikesjournalistik när den är som bäst. Förklarar och ger sammanhang. Spanienkännaren Thomas Gustafsson har lyckats igen.

 2. Bra insikt om dagens Spanien
  Ann, 30 juni 2015

  Thomas Gustafsson skriver kort och kärnfullt om problematiken i dagens Spanien. Han ger förklaringar till landets utveckling. I hans perspektiv ingår att ge tillbakablickar i historien, vilket ju är nödvändigt. All nutid har ju sin förklaring i historien.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Thomas Gustafsson