Sånt vi bara gör (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2019-02-18
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Molin, Johannes (form)
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Mz
ISBN
9789173319553
Sånt vi bara gör (häftad)

Sånt vi bara gör

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-02-18
279
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Stundligen företar vi människor oss sånt som vi inte alls funderar över. Vi gör det bara.

Har du tänkt på att vi i mötet med en gammal bekant gärna börjar med att reda ut när vi sågs senast? Och kanske när vi kommer att stöta på varandra igen?

Eller har du funderat över i vilken ordning vi tar av och på kläderna i ett omklädningsrum med andra personer runt oss? Har du undrat över hur i människor hanterar köande, cyklande, särskrivningar eller hur vi hälsar på varandra? De här sakerna är nämligen exempel på sånt vi oftast företar oss utan att reflektera över det särskilt mycket.

Sånt vi bara gör handlar om olika kulturellt och socialt betingade vardagshandlingar. Volymen bjuder på 91 korta, koncentrerade texter skrivna av forskare inom humaniora. Utifrån egen och andras forskning berättar de engagerat och lättillgängligt om sånt vi bara gör. Varje text kompletteras med en faktaruta med lästips för den vetgirige.

Sånt vi bara gör kan läsas för nöjes skull, men boken passar också utmärkt som diskussionsunderlag i studiecirklar liksom i gymnasie- och högskolans undervisning med kultur och språk i fokus.

Jenny Nilsson, Susanne Nylund Skog och Fredrik Skott, bokens redaktion, är språkvetare och etnologer och arbetar på Institutet för språk och folkminnen. De övriga författarna är forskare inom angränsande områden och alla är goda skribenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sånt vi bara gör
  2. +
  3. Au revoir Agneta

De som köpt den här boken har ofta också köpt Au revoir Agneta av Emma Hamberg (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sånt vi bara gör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättillgänglig, på gränsen till banal
    Anni, 13 juli 2019

    I "Sånt vi bara gör" presenteras olika vardagliga händelser ur ett kulturgrammatiskt perspektiv, på ett mycket lättillgängligt sätt. Konceptet är trevligt, men jag hade velat ha mera djup i artiklarna, som ofta var lite väl generaliserande och ytliga. Jag undrar vilken målgrupp man tänkt sig skulle läsa denna bok. För mig, som är lärarinna i svenska för invandrare, tillförde boken knappast något nytt. Vi utanför storstäderna känner nog heller inte igen oss i allt som påstås att vi "bara gör";... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna