Sånt vi bara gör (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
313
Utgivningsdatum
2019-02-18
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
520 g
SAB
Mz
ISBN
9789173319553
Sånt vi bara gör (häftad)

Sånt vi bara gör

Häftad Svenska, 2019-02-18
239
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Stundligen företar vi människor oss sånt som vi inte alls funderar över. Vi gör det bara.

Har du tänkt på att vi i mötet med en gammal bekant gärna börjar med att reda ut när vi sågs senast? Och kanske när vi kommer att stöta på varandra igen?

Eller har du funderat över i vilken ordning vi tar av och på kläderna i ett omklädningsrum med andra personer runt oss? Har du undrat över hur i människor hanterar köande, cyklande, särskrivningar eller hur vi hälsar på varandra? De här sakerna är nämligen exempel på sånt vi oftast företar oss utan att reflektera över det särskilt mycket.

Sånt vi bara gör handlar om olika kulturellt och socialt betingade vardagshandlingar. Volymen bjuder på 91 korta, koncentrerade texter skrivna av forskare inom humaniora. Utifrån egen och andras forskning berättar de engagerat och lättillgängligt om sånt vi bara gör. Varje text kompletteras med en faktaruta med lästips för den vetgirige.

Sånt vi bara gör kan läsas för nöjes skull, men boken passar också utmärkt som diskussionsunderlag i studiecirklar liksom i gymnasie- och högskolans undervisning med kultur och språk i fokus.

Jenny Nilsson, Susanne Nylund Skog och Fredrik Skott, bokens redaktion, är språkvetare och etnologer och arbetar på Institutet för språk och folkminnen. De övriga författarna är forskare inom angränsande områden och alla är goda skribenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sånt vi bara gör
  2. +
  3. Hembygd. Någonstans i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hembygd. Någonstans i Sverige av Annica Carlsson Bergdahl (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sånt vi bara gör