Governance på svenska (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2009-09-30
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Hedlund, Gun (red.)
Dimensioner
220 x 150 x 17 mm
Vikt
320 g
Komponenter
Paperback
SAB
Oc
ISBN
9789173350211
Governance på svenska (häftad)

Governance på svenska

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2009-09-30
284
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I internationell forskning om statlig styrning talas det ofta om en förändring "from government to governance". På svenska kan det uttryckas som "från centralstyrning till interaktiv samhällsstyrning". I allmänna ordalag handlar det om att det utvecklas nya former av ömsesidigt samspel mellan olika samhällsaktörer för att öka den offentliga politikens förmåga. Det handlar då om att hantera och lösa, ofta svårlösta, samtida samhällsproblem.

Den internationella och jämförande styrningslitteraturen inom statskunskap och förvaltningsforskning har under de senaste decennierna orienterats allt mer mot studier av komplex och interaktiv samhällsstyr ning. Med komplex avses i detta sammanhang att många olika aktörer och intressen är inblandade, nätverk bildas, kontakter och initiativ korsar varandra. Eftersom den övergripande förändrings tesen har sitt ursprung och sin empiriska förankring i politiska samhällen som skiljer sig från det svenska, finns det starka skäl att undersöka vad som händer när vi testar denna tes inom olika politikområden i en svensk miljö. Den övergripande frågan som denna bok behandlar är således följande: I vilken mån och på vilket sätt har det utvecklats nya former av statlig styrning?

Fem politik områden behandlas: internationell utvecklingspolitik, kvinno fridspolitik, skogs politik, stadspolitik, demokratipolitik samt folkhälsopolitik.

En majoritet av författarna - Ann-Catrin Andersson, Charli Eriksson, Karin Fröding, Ingemar Elander, Mikael Granberg, Gun Hedlund, Erik Hysing, Stig Montin och Joachim Åström - kommer från en mångvetenskaplig forskningsmiljö vid Örebro universitet, Centrum för urbana och regionala studier (CUReS) och Forskarskolan urbana studier - städer och regioner i förändring. Dalia Mukhtar-Landgren är verksam vid Statsvetenskapliga institutionen, Lunds universitet och Jon Pierre vid Statsvetenskapliga institutionen, Göteborgs universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Governance på svenska
  2. +
  3. Krisberedskap för alla : en handbok för dig som inte är prepper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krisberedskap för alla : en handbok för dig som... av Miguel Guerrero (inbunden).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna