Kampen om kunskap: Akademi och praktik (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2019-09-26
Upplaga
1
Förlag
Santérus Förlag
Medarbetare
Klintman, Mikael (förf.) / Kågström, Mari (förf.) / Perez Vico, Eugenia (förf.) / Svensson, Peter (förf.) / Wadstein MacLeod, Katarina (förf.) / Lindberg, Kajsa (förf.) / Widmalm, Sven (förf.) / Östling, Johan (förf.) / Brechensbauer, Axel (red.) / Grafström, Maria (red.) / Jonsson, Anna (red.) / Kl
Illustratör/Fotograf
Axel Brechensbauer
Illustrationer
Black & white illustrations
Dimensioner
220 x 150 x 14 mm
Vikt
293 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
SAB
O
ISBN
9789173591454
Kampen om kunskap: Akademi och praktik (häftad)

Kampen om kunskap: Akademi och praktik

Häftad Svenska, 2019-09-26
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna essäsamling syftar till att belysa och diskutera hur kunskap förstås och genereras i gränslandet mellan akademi och praktik. I detta gränsland utspelar sig en kamp om kunskap en kamp som ofta färgas av förenklade, extrema bilder av forskaren som antingen isolerad i ett elfenbenstorn eller frivolt minglande på marknadstorget. Det är en kamp som väcker frågor om forskarens roll, och synen på kunskap, i samhället. Författarna till bokens tretton essäer kommer från en bredd av discipliner inom humaniora och samhällsvetenskap. Genom att låta varje essä speglas i en seriebild vill vi bidra till ytterligare tanke och reflektion kring vad kampen om kunskap handlar om. Vår ambition och förhoppning är att ge bränsle till en diskussion bortom tornet och torget om möjligheter och utmaningar med dagens syn på kunskapsproduktion och vilken roll samverkan kan, eller bör, spela.

Boken är rikt illustrerad i färg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kampen om kunskap: Akademi och praktik
  2. +
  3. Politik underifrån : kollektiva konfrontationer under Sveriges 1900-tal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Politik underifrån : kollektiva konfrontationer... av Andrés Brink Pinto, Fredrik Egefur, Martin Ericsson, Jenny Jansson, Karin Jonsson (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kampen om kunskap: Akademi och praktik