Fräls oss från ondo : om makt och maktmissbruk (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2020-10-20
Förlag
Libris förlag
Dimensioner
191 x 132 x 20 mm
Vikt
226 g
SAB
C,Do
ISBN
9789173878500
Fräls oss från ondo : om makt och maktmissbruk (häftad)

Fräls oss från ondo : om makt och maktmissbruk

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-10-20
239
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan vem som helst bli en maktmänniska? Hur känner vi i så fall igen henne, och finns fallgroparna rentav i allas vårt inre när det gäller makt och position? Riskerar vi att fälla alltför snabba domar över människor som tar mycket plats och vågar leda med fast hand?

Den kristna kyrkan är på intet sätt förskonad från maktmissbruk. Ibland har ett andligt språk och påståenden om Guds tilltal skapat rörelseutrymme för den som vill ta kontroll och manipulera. Också Jesus talade om makt, men hur utövade han den? Vad säger det om hans maktutövning att de uppsatta kände sig hotade och de marginaliserade upplevde trygghet i hans närhet? Och vad säger det om våra möjligheter att hjälpa människor till helande och upprättelse efter svåra övergrepp i familj, kyrka eller arbetsliv?

Den här boken rör sig i skärningspunkten mellan psykologi och teologi och funderar över hur vi upptäcker maktmissbruk hos oss själva och andra.

Helen Västberg är legitimerad psykoterapeut. Hon arbetar med terapi, själavård, handledning och föreläsningar och är verksam på Dialogen.nu i Stockholm.

Fredrik Lignell är pastor i Ryttargårdskyrkan i Linköping. Han arbetar med föreläsningar och andlig vägledning samt är författare till boken Bottenkänning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fräls oss från ondo : om makt och maktmissbruk
 2. +
 3. När jag döljer mitt ansikte : perspektiv på skam

De som köpt den här boken har ofta också köpt När jag döljer mitt ansikte : perspektiv på skam av Berit Okkenhaug (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fräls oss från ondo : om makt och maktmissbruk. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En måste bok!
  Samuel Huss, 30 november 2020

  Viktig bok för att förstå dig på dig själv och andra. Oavsett om du finns i en församlingsmiljö eller inte.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Bottenkänning - Guds långsamma svar på livets djävulskap

  Fredrik Lignell

  Samtidigt som Sus och Fredriks tonårsdotter Jonna blir gravid insjuknar hon i svår depression. På några få månader omkullkastas livsdrömmar och förhoppningar och ett stillsamt radhusliv förbyts i kaos. Medan Jonna blir sämre och medicineras med tu...

 • Är vi inte framme snart? : väntan, längtan och tålamod

  Fredrik Lignell

  Är vi inte framme snart. Repliken har hörts från barn i alla tider som ställt den otåliga frågan. Men nu har det blivit en livshållning i folksjälen. Se hela nya säsongen av din favoritserie i ett svep. Köp nu, betala till hösten. Vi lever i en ku...