I det tysta : resor på Europas abortmarknad (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2018-11-20
Förlag
Atlas
Dimensioner
210 x 135 x 14 mm
Vikt
372 g
SAB
Vndma,Dgvn
ISBN
9789173896573
I det tysta : resor på Europas abortmarknad (häftad)

I det tysta : resor på Europas abortmarknad

Häftad Svenska, 2018-11-20
209
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
För oss i Sverige är rätten till abort en självklarhet. Men i flera andra Europeiska länder råder abortförbud som leder till illegala och osäkra aborter där kvinnor utsätts för fara. 2008 gjorde världens kvinnor mer än 21 miljoner osäkra aborter, de allra flesta av dom var illegala. De ledde till 47 000 dödsfall.

I reportageboken I det tysta besöker journalisten Anna Dahlqvist olika delar av Europa för att skildra konsekvenserna av abortförbuden. Författaren lyfter fram livsöden som pågår i det tysta, kvinnorna som tvingas gå utanför lagen, kalkylera med riskerna som det innebär att söka vård vid sidan av det offentliga systemet och att ständigt oroas för att bli avslöjad och fördömd. I boken skildras också det politiska spelet inom EU där abortfrågan är fortsatt känslig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I det tysta : resor på Europas abortmarknad
 2. +
 3. Bara lite blod : ett reportage om mens och makt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bara lite blod : ett reportage om mens och makt av Anna Dahlqvist (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Dahlqvist

 • Bara lite blod : ett reportage om mens och makt

  Anna Dahlqvist

  När skammen kombineras med fattigdom blir den till en kollektiv katastrof som hindrar flickor från att gå i skolan och kvinnor från att arbeta. I tystnaden frodas obehandlade infektioner. Utan mensskydd, vatten, toaletter och kunskap nekas de som ...

 • It's Only Blood

  Anna Dahlqvist

  Across the world, 2 billion people experience menstruation, yet menstruation is seen as a mark of shame. We are told not to discuss it in public, that tampons and sanitary pads should be hidden away, the blood rendered invisible. In many parts of ...

Bloggat om I det tysta : resor på Europas abortmarknad