Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
287
Utgivningsdatum
2011-08-23
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Gustavsson, Claes (form)
Dimensioner
310 x 255 x 30 mm
Vikt
1860 g
SAB
Ijz Ramel, Povel
ISBN
9789174240207
Yrke : Povel Ramel (inbunden)

Yrke : Povel Ramel

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-08-23

Slutsåld

"Det är dags nu! Och ni, ni bara sitter där, utan att ha en aning om vad som håller på att hända!" Så bullrade Martin Ljung i en monolog under Knäppupps glansdagar. Och nu är det dags för den stora boken om Povel Ramel och Knäppupp. Staffan Schöier och Stefan Wermelin tar er med på en tripp genom en sextioårig artistkarriär under rubriken Yrke: Povel Ramel.Det var så Povel brukade skriva på myndighetsblanketterna. Hans jobb var att vara Povel Ramel med en lustig hatt, ett par glasögon och gluggen mellan framtänderna som logotyp. På skiva, i radio, på scenen, i tältet, på krogen, i tv gjorde han sitt jobb och roade generationer. I de flugiga tidernas begynnelse, för alldeles förtvivlat länge sedan, delade han dem, på både längden och tvären. Uppslagen var så galna att folk trodde att han faktiskt satt på hispan vartannat år. Men icke så, istället var han ute och reste i världen, vilade upp sig och hämtade hem nya uppslag till låtar, monologer och sketcher. Knäppupp AB var absolut störst i branschen och Povel Ramel var en av de starkast lysande svenska stjärnorna under 1900-talet. Hade han varit en världsstjärna skulle han nog ha talat ett annat språk, eller tvärtom. Ja, ni förstår nog. "Ska det vara så svårt att förklara en så enkel sak, Måste man sjunga?" Runt honom fanns bland många andra Alice Babs, Brita Borg, Gunwer Bergkvist, Yngve Gamlin, Beppe Wolgers, Lars Ekborg, Wenche Myhre. Här är berättelsen, här är bilderna. Det är dags nu!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Yrke : Povel Ramel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vilken härlig bok!
  Hans, 10 mars 2014

  Vilken fullödig biografi över en av de största ordgenierna i Sverige. Roliga anekdoter och underbara bilder.
  Det är en stor kulturgärning som de båda herrarna Staffan och Stefan gjort

 2. En högtidsstund för Povelfans
  Rameldiggare, 5 september 2011

  Om någon undrar ungefär hur bra en bok om Povel kan bli, så sluta undra. Den här är helt fantastisk! Här har man verkligen grävt på djupet och hittat historier man inte hade en aning om, allt presenterat på ett otroligt aptitligt sätt. Språkbehandlingen är lysande Wermelins ordvändningar är närapå i klass med Povels egna och man kan bara inte sluta läsa. Bildmaterialet är fascinerande rikligt, layouten så snygg den kan bli. 6 poäng av 5 möjliga.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Hasse & Tage : Svenska ord & co : saga & sanning

  Stefan Wermelin, Staffan Schöier

  "Jag är här för att införa humorn. Förr fanns här inte humor för fem öre. Nu finns det. För fem öre." Martin Ljung i Hasses och Tages "Fingal Olsson" Med Hans Alfredson och Tage Danielsson och Aktiebolaget Svenska Ord inleddes ...