Stenarna skola ropa (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Albert Bonniers klassiker
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2015-01-13
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Nils Larsson
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
171 g
SAB
Hce
ISBN
9789174294606
Stenarna skola ropa (pocket)

Stenarna skola ropa

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2015-01-13

Slutsåld

Eunice Parchman verkar vara det perfekta hembiträdet. Men under ytan döljer sig en dödligt farlig kvinna. Eunice har nämligen en hemlighet som hon är beredd att dö - eller döda - för att dölja: hon kan varken läsa eller skriva. Det ironiska ödet för henne för henne till den ytterligt intellektuella familjen Coverdale, ett hem där mycket kretsar kring konst, litteratur och musik. Kring Eunice växer det upp allt mörkare skuggor av hot från alla skrivna budskap och instruktioner som hon inte kan tolka. När hon blir vän med den hysteriskt religiösa Joan Smith med hennes gammaltestamentliga straffmoral får det ödesdigra följder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Stenarna skola ropa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt ok
    Grace, 25 augusti 2015

    En helt okej spänningsroman. Hade kanske önskat att författaren beskrivit huvudpersonen med litet mer empati, men oh well, det var ändå en helt okej bok.

  2. Läste Ruth Rendell för många år sedan.
    Anki, 5 februari 2015

    Det är många år sedan jag läste Rendell och minns att jag tyckte om hennes böcker. Men.... Den här boken tycker jag inte alls om. Vansinnigt fördomsfullt och okunnigt. Boken handlar om Eunice som är analfabet. Hon är en märklig kvinna och Rendell tillskriver henne egenskaper på grund av att hon är analfabet. Helt tokigt eftersom Eunice är en psykiskt störd kvinna. Naturligtvis underlättas inte livet av att hon också är analfabet. Nä, en stor besvikelse för mig. / Anki

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ruth Rendell