Leona. Tärningen är kastad (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Leona (del 1)
Inläsare
Mirja Turestedt
Utgivningsdatum
2014-07-17
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
130 x 130 x 22 mm
Vikt
227 g
SAB
Hc
ISBN
9789174332766
Leona. Tärningen är kastad (cd-bok)

Leona. Tärningen är kastad

(2 röster)  |  Läs 1 recension
CD-bok Svenska, 2014-07-17

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En sjuårig flicka går naken och blodig mitt på blanka förmiddagen in på en bank i centrala Stockholm och lyckas få med sig ett miljonbelopp därifrån. Det osedvanliga rånet väcker snabbt stort uppseende. Den unga Leona Lindberg, brottsutredare vid Roteln för Grova Brott vid Citypolisen, får ärendet på sitt bord. Utredningen innehåller en rad märkliga omständigheter och spåren visar sig så småningom leda åt ett oväntat håll. Leona är erkänd för sin yrkesskicklighet och samtidigt en udda fågel inom poliskåren, en kontroversiell outsider och ensamvarg som inte drar sig för att ta till ibland rent våghalsigt oortodoxa metoder om de helgar hennes syften. LEONA - Tärningen är kastad är den första boken om Leona, en kriminalroman om att våga bryta normer, livsval och skamlös brottslighet i ett regntungt, ruggigt Stockholm. Jenny Rogneby, kriminolog: "Leona är polis, kvinna och mamma vilket gör att hon förväntas tänka och agera på ett visst sätt. När hon inte gör det uppstår inre och yttre konflikter som jag tycker är intressanta att skildra."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Leona. Tärningen är kastad. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lurad av positiva recensioner

    Jag borde, efter alla år, veta att "tantrecensioner i tanttidningar inte är trovärdiga, speciellt inte när de börjar med att racka ner på de traditionella deckare med, ofta, manliga huvudrollsinnehavare.
    Leona är allt jag inte står ut med i en bok. Långrandig, händelselös och i detta irrar en känslostörd individ omkring som polis och försöker utföra det perfekta brottet.
    Finns inte en chans att jag kommer att rekommendera detta dravel till någon. Hm jo, kanske till någon som har svårt för att somna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jenny Rogneby