Galenskapens inre labyrint : vägar till befrielse från själslig förvirring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
117
Utgivningsdatum
2014-05-13
Upplaga
1
Förlag
Nomen förlag
Dimensioner
217 x 146 x 10 mm
Vikt
160 g
SAB
Do
ISBN
9789174656541
Galenskapens inre labyrint : vägar till befrielse från själslig förvirring (häftad)

Galenskapens inre labyrint : vägar till befrielse från själslig förvirring

Häftad Svenska, 2014-05-13
249
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Galenskapens inre labyrint är i första hand skriven för verksamma psykologer, terapeuter och själavårdare samt övriga personer som har att göra med psykossjuka. Tankar och idéer kan även användas av dem som själva drabbats av psykos. Författaren berättar om sin bipolära sjukdom och beskriver ett nytt sätt att se på psykoser och deras budskap.Psykosupplevelsen kan ses som en väg att lösa inre konflikter och slutligen hitta sig själv. Vanföreställningar är inte obegripliga och meningslösa, de visar sig ofta vara en brygga till det inre livet. Trots allt ska de inte förskönas. Psykoser innebär onekligen ett stort lidande för den drabbade. Boken visar att det finns en väg ut ur den inre fångenskapen. En av dess huvudsakliga uppgifter är att hålla diskussionen om vikten av en psykologiskt inriktad behandling med mindre tvång levande. Den samtalslösa och opersonliga psykiatrin bemöts här med övertygande argument för en mer patientorienterad och behovsanpassad vård. Boken kan kanske också bidra till att psykotiska människor i allmänhet blir bättre förstådda och behandlade med större respekt och värdighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Galenskapens inre labyrint : vägar till befrielse från själslig förvirring
  2. +
  3. Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmuskler som laddar dig med energi, ger livsglädje och en airbag mot stress

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livskoden enligt hjärnan : bygg starka hjärnmus... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johan Lagerbäck