Sverige för nybörjare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2019-08-15
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
197 x 162 x 15 mm
Vikt
313 g
SAB
Nc
ISBN
9789174692792

Sverige för nybörjare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-08-15
147
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Informativt och roligt om det som kännetecknar oss svenskar.

Hur är vi när det gäller punktlighet, köan de, vädret och konflikter? Gunnar Jägberg skriver med glimten i ögat om vitt skilda områden: tradi tioner, mat och dryck, uttryck och ordspråk, nya ord, oskrivna regler, det svenska lynnet ...

Läs om sådant som utgör gamla och nya traditioner: Nobelpriset, Fredagsmys, Fika och Surströmming. Och om sådant som kännetecknar svenskar. (Du vet att du är svensk när du tycker att danskar är kontinentala.)

Läs vidare om svenska grundbultar som knäckebröd, kaviar, jämställdhet, studiecirklar, konflikträdsla, svårmod, körsång och delad nota på restaurang. Om om hur svenska föräldrar är mästare på att curla sina barn och om VAB, den svenska föräldrarförsäkringen som är så unik att människor i andra länder tror att det är ett skämt när de förstår hur den fungerar.

En liten språklektion ingår som förklarar idiomatiska bilduttryck: ge igen för gammal ost, ana ugglor i mossen, göra en pudel, ha en räv bakom örat...

Gunnar Jägberg går också igenom alla dessa oskrivna regler som kan vara nyttiga att kunna kring sådant som köande, punktlighet, jantelagen.

En fin och användbar gåva till nyfikna sverigevänner och nya svenskar som vill veta hur svenskarna tänker och samtidigt få ett leende på läpparna. Illustrerad i färg.

GUNNAR JÄGBERG har även skrivit flera böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverige för nybörjare
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 386 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sverige för nybörjare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Det svenskaste av det svenskaste
    ninasboktips, 11 september 2023

    Det här är en lättläst bok som lockade till flera skratt med innehåll som "Du vet att du är svensk när...", Traditioner, Mat och dryck, Oskrivna regler, Bara i Sverige och Det svenska lynnet. Boken är rikt illustrerad med bilder och foton!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gunnar Jägberg