Sverige för nybörjare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2019-08-15
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
197 x 162 x 15 mm
Vikt
313 g
SAB
Nc
ISBN
9789174692792
Sverige för nybörjare (inbunden)

Sverige för nybörjare

Inbunden Svenska, 2019-08-15
141
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Informativt och roligt om det som kännetecknar oss svenskar.

Hur är vi när det gäller punktlighet, köan de, vädret och konflikter? Gunnar Jägberg skriver med glimten i ögat om vitt skilda områden: tradi tioner, mat och dryck, uttryck och ordspråk, nya ord, oskrivna regler, det svenska lynnet ...

Läs om sådant som utgör gamla och nya traditioner: Nobelpriset, Fredagsmys, Fika och Surströmming. Och om sådant som kännetecknar svenskar. (Du vet att du är svensk när du tycker att danskar är kontinentala.)

Läs vidare om svenska grundbultar som knäckebröd, kaviar, jämställdhet, studiecirklar, konflikträdsla, svårmod, körsång och delad nota på restaurang. Om om hur svenska föräldrar är mästare på att curla sina barn och om VAB, den svenska föräldrarförsäkringen som är så unik att människor i andra länder tror att det är ett skämt när de förstår hur den fungerar.

En liten språklektion ingår som förklarar idiomatiska bilduttryck: ge igen för gammal ost, ana ugglor i mossen, göra en pudel, ha en räv bakom örat...

Gunnar Jägberg går också igenom alla dessa oskrivna regler som kan vara nyttiga att kunna kring sådant som köande, punktlighet, jantelagen.

En fin och användbar gåva till nyfikna sverigevänner och nya svenskar som vill veta hur svenskarna tänker och samtidigt få ett leende på läpparna. Illustrerad i färg.

GUNNAR JÄGBERG har även skrivit flera böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverige för nybörjare
  2. +
  3. Schweden für Anfänger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Schweden für Anfänger av Gunnar Jägberg (inbunden).

Köp båda 2 för 282 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Jägberg