Europas historia : från istid till corona (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
105
Utgivningsdatum
2023-03-10
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
284 x 223 x 14 mm
Vikt
675 g
SAB
Ka,u
ISBN
9789174695427

Europas historia : från istid till corona

(5 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-10
180
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Man kan ha mycket roligt tillsammans med den här boken."

Go'kväll, Monica Lindgren

"Gedigen faktabok som verkligen har ett upplägg så att målgruppen inte ska lessna utan orka läsa. Perfekt bok tillskolbibliotek."

Barnboksfamiljen

"En bra historiebok!"

BTJ, Ulf Hyltén-Cavallius

"Boken passar perfekt i skolbiblioteket, i klassrummet eller hemma. Rekommenderar varmt denna bok."

Gustavs bokhylla

Allt om Europa!

Sverige är en del av Europa. Det är spännande att läsa om sådant som har påverkat oss och format det land vi lever i. Händelser i omvärlden och samspelet mellan länder och människor är ständigt aktuellt. I Europas historia presenterar Björn Höglund på ett pedagogiskt och underhållande sätt hur Europa har utvecklats från antiken, via revolutioner och världskrigen, fram till EU och Europa idag. Viktiga händelser och personer, hur folket levde och hur regenter styrde. Läsaren får följa med på en resa från före istiden fram till idag och lära sig om hur människorna kom till Europa, hur det såg ut på stenåldern och bronsåldern, hur grekerna levde och hur Romarriket växte fram. Allt illustrerat med fotografier, målningar, kartor och en mängd intressanta och roliga faktarutor.

Dessutom roliga quiz samt knep och knåp.

Fler delar i serien av Björn Höglund:

Sveriges historia - från stenyxa till smartphone

Sveriges landskap - en resa från Skåne till Lappland

Sveriges rovdjur

Sveriges insekter

Mystiskt och spännande i Sverige

BJÖRN HÖGLUND är journalist och har även en bakgrund som lärare. Han har bland annat gett ut Sveriges rovdjur och Sveriges historia för samma åldersgrupp. Förutom böcker har han skrivit över 10 000 frågor till SVT:s Vem vet mest?, På spåret och Vi i femman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Europas historia : från istid till corona
 2. +
 3. Sveriges historia : från stenyxa till smartphone

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges historia : från stenyxa till smartphone av Björn Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 361 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Europas historia : från istid till corona. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tydlig faktabok med varierade ämnen
  Marias bokhylla, 19 april 2023

  Europa har en lång historia och det är den som Björn Höglund vill lära oss om genom att ta oss från istiden och fram till nutiden med corona.

  För varje nytt uppslag finns korta informativa texter om olika händelser, personer eller saker som härstammar från just den tiden. Det är väldigt lätt att hålla reda på vilken tidsålder vi uppehåller oss eftersom det tydligt står på hörnet till varje omslag.

  Mängden text och de varierande områden vi vandrar genom, gör att det är lätt a... Läs hela recensionen

 2. Bra faktabok som man förstår

  AC (mamma);
  Björn Höglund har skapat ytterligare en fin kul faktabok med fakta man förstår, bra uppdelning av text, tydlig och intressant fakta, gott om illustrationer, klurigheter, quizz och flaggor. Detta är en fristående bok som handlar om Europas historia.

  Vi lär oss hur Europa har utvecklats från antiken, via revolutioner och världskrigen, fram till EU och Europa idag.

  Läser om viktiga händelser och personer. Hur folket levde och hur regenter styrde. Vi får också lä... Läs hela recensionen

 3. 5 av 5
  Bokdjungeln, 6 april 2023

  På ett kort men konkret sätt förs informationen om varje tidsepok fram i denna bok. Något jag tänker är klokt då det ibland kan bli för mycket information på en och samma gång i andra faktaböcker.

  Jag gick igenom denna bok med bonusbarnen som är 10 och 12 år och de tyckte upplägget var bra. Klurigheterna i slutet av varje kapitel uppskattades, och en del var enkla medan andra verkligen var kluriga tyckte kidsen. Det är bra att det finns olika nivåer.

  Att boken även innehålle... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Björn Höglund