Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
604
Utgivningsdatum
2012-03-28
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Peter Landelius
Originaltitel
Rayuela
Dimensioner
215 x 150 x 45 mm
Vikt
860 g
SAB
Hce,860
ISBN
9789174990485
Hoppa hage (inbunden)

Hoppa hage

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2012-03-28
309
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hoppa hage har hyllats som ett av 1900-talets stora romantekniska experiment. Det är en bok som kan bli två, om man väljer att följa den alternativa läsplanen. Men först och främst är det en storslagen kärleksroman som utspelar sig under sent femtiotal, existentialismens, bohemernas och jazzens decennium. Huvudpersonen Horacio Oliveira är en vinddriven argentinsk intellektuell som söker meningen med livet vid kaféborden i Paris. Där möter han den trolska Maga från Uruguay. Tragiska omständigheter skiljer dem åt, Maga försvinner utan spår och Oliveira söker sig tillbaka till Latinamerika för att leta efter henne.

JULIO CORTÁZAR [19141984] är en av det förra seklets största och mest älskade författare. Han har haft en oöverskådlig betydelse för utvecklingen av den moderna latinamerikanska prosan.

»Den som inte läser Cortázar är fördömd. Att inte läsa honom är en allvarlig, osynlig sjukdom som med tiden kan få fruktansvärda följder. Något i stil med en man som aldrig har smakat persikor. I tysthet skulle han bli allt sorgsnare... och antagligen skulle han så småningom tappa håret.« PABLO NERUDA
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Julio Cortázar