Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Isle of Lewis-trilogin (del 2)
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2014-12-01
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Charlotte Hjukström
Originaltitel
The Lewis Man
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 150 x 30 mm
Vikt
450 g
SAB
Hce
ISBN
9789174995787

Lewismannen

(44 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-12-01
149
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Vinnare av Prix International på Deckarfestivalen i Cognac.
Vinnare av The Barry Award för Årets bästa kriminalroman
Nominerad till CWA Dagger in the Library Award.

Vald till en av de 100 bästa deckarna någonsin av Lotta Olsson i DN


»Peter May är en av mina nya favoriter. Det här är väldigt bra!« | MAGNUS UTVIK, GOMORRON SVERIGE, SVT

»Lewismannen stannar kvar i minnet och är faktiskt ännu bättre än Svarthuset.« | LOTTA OLSSON , DN

I en vindpinad torvmosse på Isle of Lewis påträ ffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgår att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtråd: DNA-analysen visar att o ffret på något vis är släkt med Tormod Macdonald, en åldrad lantbrukare från ön.
Men Tormod har alltid hävdat att han är enda barnet och ingen har någonsin hört talas om några släktingar. Numera lider han av svår demens och har små möjligheter att själv bringa klarhet i situationen eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.
Tormod är också far till Marsaili, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kärlek. Fin, som återvänt till ön för att restaurera sina föräldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjälpa den kvinna han aldrig slutat älska, men är samtidigt medveten om de bråddjup som plötsligt kan öppna sig när man börjar vända på stenar i det förflutna.
I svensk översättning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] är en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike. Svarthuset [The Blackhouse] första delen i hans »Lewis-trilogi« om Edinburgh-polisen Fin Macleod hyllades av kritikerna och vann en rad priser, bland annat Le Cezam Prix Littéraire i Frankrike och The Barry Award för »Årets bästa kriminalroman« i USA. Lewismannen [The Lewis Man] är den andra boken i trilogin.

Om Peter May och Isle of Lewis-trilogin:

»Genom sin illusionslösa men ändå inlevelsefulla blick på människans mörkare sidor skriver May fram en berättelse som på ett paradoxalt sätt ändå andas hoppfullhet. Jag ser redan fram emot nästa del i trilogin.« | MAGNUS PERSSON, SVENSKA DAGBLADET

»Peter May är den sortens författare jag följer till världens ände.« | NEW YORK TIMES

»Lewismannen är en ovanligt välskriven, berikande spänningsroman som håller läsaren i ett fast grepp från första till sista sidan.« | ELISABETH BRÄNNSTRÖM, TIDNINGEN KULTUREN

»En av de absolut bästa deckarserierna på senare år.« | THE INDEPENDENT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Lewismannen
 2. +
 3. Svarthuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svarthuset av Peter May (pocket).

Köp båda 2 för 228 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Lewismannen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. mina omdömen om Svarthuset och Lewismannen
  eva graus, 17 september 2016

  Både Svarthuset och Lewismannen var otroligt intressanta och spännande.
  De är inte bara en deckare utan har fina skildringar om hur det är att växa i på en karg, vacker miljö med och hur det påverkar innevånarna med umbärande och trångsynthet.
  Jag sträckläste böckerna det var svårt att lägga dem ifrån sig och en stor saknad infann sig när jag läst ut böckerna

 2. Min nya favorit!!!
  -, 30 september 2015

  Peter Mays böcker är underbara, fint språk, fantastiska berättelser, ett fascinerande persongalleri, inget överdrivet våld. Ytterst läsvärda. TACK för dem! Nu är jag på nr 3 och hoppas på fler.

 3. Välskriven
  helen edberg, 23 april 2015

  Välskriven, ett bra persongalleri där man som läsare lär känna de olika individerna. Bra att läsa Svarthuset först för att få en bakgrund.

 4. En fantastisk ö-skildring med spännande intrig
  Ingrid, 18 december 2014

  En fantastisk ö-skildring med en ovanlig och spännande intrig. Jag brukar också läsa (egentligen lyssna på) böcker av Arnaldur Ingridason och tycker att en vemodig tungsint ton som jag hör i hans böcker från Island även finns i Mays bok - jag blev nästan lite besviken när jag läste om författaren och såg att han inte kom från öarna. Lewismannen är väl värd att läsas - för de målande beskrivningarna av landskap och klimat och för en mycket skickligt skriven intrig som reds ut som tråden i ett ... Läs hela recensionen

 5. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 29 november 2014

  "Lewismannen" är den andra boken i en trilogi. Den första boken heter "Svarthuset", och den läste jag för fyra månader sedan, och tyckte mycket om den.

  Och "Lewismannen" var precis lika bra som sin föregångare. Det är helt fantastiska miljöbeskrivningar av livet på ön Isle of Lewis i Yttre Hebriderna utanför Skottland. Kargt, ogästvänligt, blåsigt, och ett gammalmodigt leverne är det på ön.

  Härliga personporträtt är det också i boken. Den är även spännande, och jag tycker ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Peter May