Med slutna ögon (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Guido Guerrieri (del 2)
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2011-10-07
Förlag
Månpocket
Översättare
Ulla Trenter
Originaltitel
Ad occhi chiusi
Medarbetare
Magnusson, Jens (form)
Dimensioner
180 x 110 x 13 mm
Vikt
120 g
SAB
Hce
ISBN
9789175030265
Med slutna ögon (pocket)

Med slutna ögon

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2011-10-07

Slutsåld

Försvarsadvokaten Guido Guerrieri får besök av en god vän. I sällskap har vännen en okänd kvinna, klädd i en sliten svart skinnjacka och urblekta jeans. En typisk polis är Guerrieris första tanke, hon sysslar med gatuvåld eller narkotika och har förmodligen varit hårdhänt mot någon misstänkt och behöver nu en advokat. Men i stället visar hon sig heta syster Claudia och förestå ett hem för misshandlade kvinnor. Ett av offren heter Martina. Hon har flytt från sin pojkvän som utsatt henne för grova övergrepp och förföljelse. Men ingen vågar ställa upp och vittna till Martinas fördel och den ena advokaten efter den andra vägrar att ta sig an hennes fall. Pojkvännen är en känd läkare och dessutom son till chefsdomaren i staden, en mäktig man som ingen vill stöta sig med.

Kanske är det Guido Guerrieris känsla för rätt och orätt som gör att han dras till fall som varken ger honom pengar eller framgång men däremot ofta nya fiender. Kanske är det Martinas svåra situation eller den mystiska syster Claudia, med vilken han delar intresset för kampsport och som han känner sig alltmer attraherad av, som väcker hans engagemang. Än en gång tar Guido Guerrieri sig an en klient i underläge och utmanar starka krafter i samhället.

Det här är mycket mer än en vanlig kriminalroman. Följ med Guido Guerrieri, denna fascinerade antihjälte i hamnstaden Bari i Syditalien, från kontoret till rättssalen, till barer och kärleksnästen, i kampen för rättvisa och sanning.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Med slutna ögon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stillsamt reflekterande ändå spännande
    Birgitta K, 24 februari 2014

    Ännu en läsvärd spänningsroman av Carofiglio. Ännu ett trovärdigt fall och en intressant huvudperson. Boken blir aldrig en olidligt spännande bladvändare, snarare en stillsamt reflekterande rapport över hur rättsväsendet fungerar skildrad med italiensk lokalfärg.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Gianrico Carofiglio