Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2014-11-13
Förlag
Månpocket
Översättare
Daniel Braw
Originaltitel
Proof of Heaven
Medarbetare
Cervin, Jan (form)
Dimensioner
178 x 108 x 14 mm
Vikt
124 g
SAB
Cnb
ISBN
9789175033808
Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse (pocket)

Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse

(134 röster)  |  Läs 19 recensioner
Pocket Svenska, 2014-11-13
69
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Tusentals människor har nära-döden-upplevelser även om forskarna hävdar att det är omöjligt. Doktor Eben Alexander var en av de forskarna. Som välrenommerad neurokirurg visste han att nära-döden-upplevelser känns verkliga, men egentligen bara är ett spratt hjärnan spelar oss när den utsätts för extrem stress. En dag i november 2008 drabbades Alexander av en sällsynt bakteriell hjärnhinneinflammation - den del av hjärnan som kontrollerar tankar och känslor, och alltså gör oss mänskliga, slutade helt att fungera. I sju dagar låg han i koma. När läkarna insåg att allt hopp var ute och bestämde sig för att upphöra med den livsuppehållande behandlingen så öppnade han plötsligt ögonen. Han var tillbaka.Det var ett medicinskt mirakel. Men miraklet var egentligen ett annat, för medan hans kropp befann sig i koma reste Alexander bortom vår verklighet och nådde platser som är utom räckhåll för oss levande. Han befann sig i livet efter döden. I den här fascinerande berättelsen delar Alexander med sig av sina erfarenheter och förklarar varför hjärnan inte kan ha fabricerat hans resa. Följ med in i den andliga världen och ta del av det som händer med oss efter döden!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Till himlen och tillbaka : en neurokirurgs nära döden-upplevelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Himla bra
  Agneta Stilling -Wattin, 18 december 2017

  Otroligt fascinerande bok, redan rek till vännerna. Fastän jag normalt är tveksam till bekännelser av det här slaget faller det mig inte in att tvivla på sanningshalten i den här boken, vilket förvånar mig själv. Glad att jag fick tipset om till himlen ....... av en vän som hade haft stor behållning av den.
  TACK och God Jul/Agneta

 2. Hoppfullt Alexander...
  Hoppful, 24 november 2017

  Jag blev lugn av att läsa denna bok.Balsam för min oroliga själ.Rekommenderar denna bok till alla.Inte bara till andligt intresserade.

 3. Omvälvande läsupplevelse.
  Gunnar Åström, 17 mars 2016

  Detta är en bok jag rekommenderat till höger och vänster.
  Den har givit mig och andra förtröstan inför det oundvikliga.
  Mer effektiv religion än vad kyrkan kan prestera!

 4. En bok för alla!

  Den insikt som detta ämne och särskilt denna bok med sin specielle författare ger är något nödvändigt för vår tids människor. Insikten att varat är mycket mer än vetenskapens materiella anslag har fördunklats de sista århundradena. Om detta än varit en nödvändighet är nu tid att komma vidare och se mer av helheten!

  Rolf Aronsson

 5. Alla bör läsa den här boken
  judith bourque, 19 februari 2016

  Har du nånsin undrat om ditt medvetande kommer att finnas kvar efter du dör? Har du undrat om det verkligen hjälper att be för någon? Har du undrat över varför vi finns här på jorden? Har du undrat över hur det kan finnas så mycket ondska i världen? Om svaret är ja, föreslår jag att du läser den här boken. Den är speciellt intressant för att den är skriven av en kirurg som var, innan han blev allvarligt sjuk och låg i koma i 7 dagar, en skeptiker inför det mesta som hade med esoteriska svar p... Läs hela recensionen

 6. Svårt ämne, men självupplevt
  Amira Veronardi, 23 november 2015

  Denna bok bygger på en neurokirurgs självupplevda näradödenupplevelser. Kan knappast beskrivas bättre och mer lättfattligt! Jag har läst en hel del litteratur i ämnet, är inte själv läkare, men det som beskrivs berörde mig djupt och innehållet är därför så intressant att det rör sig om en neurokirurgs egna upplevelser, vilket mig veterligt är första gången. Är han en charlatan som vill få uppmärksamhet? - denna fråga ställde jag mig under läsningen gång, men kom fram till att så inte är falle... Läs hela recensionen

 7. Lättläst och intressant
  -, 8 oktober 2015

  Inte ett litterärt verk men en trevlig lättläst berättelse med ett viktig budskap. Det är kul att läsa en bok om andlighet skriven av en person som just är expert på hjärnan och innan han fick sin upplevelse inte hade en tro på andra dimensioner.

 8. Himlen tur och retur
  Strulputte, 26 augusti 2015

  En intressant bok om ett ämne som vi inte vet mycket om.
  Pärleporten som ingång existerar tydligen ej. Boken är klart tankeväckande,
  och även en tröst om vad som hände författaren.
  Hur han kunde bli frisk och helt återställd efter denna hemska sjukdom
  är en gåta i sig. Hur han dessutom kunde minnas allt han var med om
  "på andra sidan" är inte mindre gåtfullt.
  Kanske hjälpte hans utbildning till.
  En mycket lämplig bok att läsa för att få (en) insikt om vad som kan hända efter döden.

 9. Väldigt intressant, dock väl kristen vinkel
  Niklas, 11 augusti 2015

  Jag tycker sånt här är väldigt intressant även om jag är ganska "vetenskapligt" lagd för det mesta. Tycker dock att man ska hålla ett öppet sinne för sånt som dagens vetenskap omöjligt kan undersöka på nåt vettigt sätt, som t.ex. vad som händer med medvetandet när den fysiska kroppen dör.

  Alexanders historia stämmer i mångt och mycket överens med andra berättelser jag läst från besök i "andra världar" i samband med meditation eller vissa droger. I mina ögon har den därför hyfsat hög ... Läs hela recensionen

 10. Mycket intressant!
  Peter Möller, 10 augusti 2015

  En mycket läsvärd och intressant bok som jag rekommenderar alla som är intresserade av nära-dödenupplevelser att läsa. Kan vara lämplig även för den som tror sig vara tveksam men egentligen inte vet särskilt mycket om detta intressanta område.

 11. Mirakel eller?
  Gullvi Larsson, 17 juni 2015

  Äntligen en läkare som ärligt delger sin upplevelse efter sin "död". Denna bok gav läsaren helt nya funderingar på vad som kommer efter detta liv.

 12. En neurokirurgs upplevelser från "andra sidan"
  Christina Agnani, 24 april 2015

  Eben Alexanders bok "Till himlen och tillbaka ..." är mycket fängslande. Jag slukade den tills jag läst ut den. För en vanlig dödlig som jag utan kunskap om hjärnhinneinflammationer och hjärnneurologi etc är det litet väl tjatigt med all denna detaljerade medicinska information i samband med författarens sjukdom, men det är mycket spännande att få ta del av denne högutbildade, naturvetenskapllge forskare genomgripande upplevelser från en annan värld, medan hans hjärna var bortkopplad från a... Läs hela recensionen

 13. tankeväckande, hänförande
  Sökare, 25 februari 2015

  Mycket värdefull att läsa för alla sökare. Den kan ta bort rädsla för själva döden, inte för att lida innan, men alltid något. Intressant också när det gäller sjukdoms- "botande" eller healing. Vad är det för kunskap som läkare viftar framför näsan på en? De är ju grindvakter för Försäkringskassan, läkemedelsföretags rövslickare men vad kan de som verkligen vill hjälpa de sjuka göra egentligen? Ingenting. Sök din kunskap själv!

 14. Mycket medicinsk terminologi
  ubb, 17 februari 2015

  Denna bok är härlig på många vis, en vetensaksman som får uppleva det han alltid har förnekat. Spännande. Mycket medicinsk terminologi som kan vara skrämmande för den som inte är sjukvårdsutbildad.

 15. Riktig smörja
  Hanna Hill Brunius, 14 januari 2015

  Författaren är noga nedsatt berätta att han själv är neurokirurg (nästan vetenskapsman), går sedan vidare med att berätta att han är med i kyrkan (bra folk), fortsätter med att han förut inte var helt fullt troende (har mött sanningen) osv. Men utan att framföra ett endaste hållbart argument för att han har varit i en faktiskt existerande liv efter detta. Den som ändå vill läsa,den här boken, föreslår jag läser,den tillsammans med t ex Bluff: genomskåda gurun,kvacksalvare och andra som vill lura dig, av Stephen Law , ISBN 9789186061494.

 16. På riktigt
  Sivagreta, 7 januari 2015

  Vad händer när vi dör? Här berättar en läkare med kunskap och klokskap om sin egen upplevelse att alla berättelser om andra sidan inte är "flum". Det finns mer än vad vetenskapen kan bevisa.

 17. Fantastisk bok!
  Pernilla Derelöv, 2 januari 2015

  Är en av mina älsklingsböcker inom andlighet. Kan tänka mig att bokan även kan vara bra som inkörsport inom andligheten. Den ger människor som tvekar på livet efter döden en möjlighet att känna igen sig i Eben, som är författare och huvudperson. Man blir så glad och tillfreds av boken.

 18. Trovärdig skribent som inger ett hopp
  Ann-Louise Bäckström, 1 december 2014

  En bok som gläntar lite på dörren till vad som händer när vi dör, inte att allt slutar som mnga tror.
  Trovärdig skribent, förmodligen därför detta trauma hände för det är svårt att tro att han skulle fabulera om en sådan upplevelse med tanke på hans yrke.

 19. Väldigt vetenskaplig

  Om man förväntar sig en beskrivning om livet på andra sidan blir man nog lite besviken.
  Det här är snarare en bok som ser rent vetenskapligt försöker förklara att livet efter detta finns.

Visa alla 19 recensioner

Fler böcker av Eben Alexander