Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2014-03-26
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175450629
Ulrikas bok (e-bok)

Ulrikas bok (e-bok)

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-03-26
54
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En spännande och atmosfärrik historisk roman!

Det är ljummen försommar 1644 och efter gudstjänsten i Morlanda kyrka råder det full dramatik på prästgården. Prästdottern Ulrika sitter böjd över bibeln med tårarna rinnande utmed kinderna, hennes syster Katarina står i skamvrån medan deras bror Magnus får smaka på piskan.

Det som skulle vara ett oskyldigt skämt får ödesdigra konsekvenser. Ulrika flyr brådstörtat från det lilla samhället på Orust för att söka sig en framtid någon annanstans. Snart slår hon följe med en säregen grupp gycklare och hamnar mitt i ett krigshärjat Uddevalla. Hennes syskon är kvar hemma på prästgården, men de står också inför omvälvande förändringar.

Maria Gustavsdotter har skrivit en atmosfärrik och fartfylld familjekrönika som utspelar sig i 1600-talets Norden. Ulrikas bok är första delen i en planerad trilogi om tre prästdöttrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gustavsdotter Maria

  • Den gyllene hårnålen

    Gustavsdotter Maria

    Förbjuden kärlek på Vasas tid! Hon var Gustav Vasas mest omsusade dotter. Nitton år gammal gjorde hon skandal genom det så kallade Vadstenabullret. Nu har författaren Maria Gustavsdotter inspirerats av Cecilia Vasas spännande levnadsöde. Tio år ga...

  • Ylvas bok

    Gustavsdotter Maria

    Hyllad romanserie om svensk stormaktstid! Maria Gustavsdotters serie Prästdöttrarna rosas av både läsare och recensenter. Nu kommer äntligen den fjärde delen. I Ylvas bok följer vi den vackra Ylva Olofsdotter som gift sig med Ulrikas styvson. Äkte...

Bloggat om Ulrikas bok