Huset på udden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Agatha Christie
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2014-09-12
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Översättare
Helen Ljungmark
Originaltitel
Ordeal by Innocence
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
197 x 142 x 27 mm
Vikt
416 g
SAB
Hce
ISBN
9789175471686
Huset på udden (inbunden)

Huset på udden

(30 röster)  |  Läs 7 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2014-09-12
149
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
DE OSKYLDIGA FÅR LIDA

Doktor Calgary återvänder till England efter en två år lång polarexpedition. Genast inser han att hans frånvaro resulterat i att Jacko Argyle blivit oskyldigt dömd för mordet på sin adoptivmor. Calgary var den ende som kunnat ge alibi åt Jacko. Driven av skuldkänslor reser Calgary för att söka upp familjen Argyle men hans uppdykande mottas inte med lättnad. Istället blir Calgary indragen i ett mörkt familjedrama. För om inte Jacko var mördaren måste någon av de andra familjemedlemmarna vara det.

Huset på udden utkom år 1958 och är Agatha Christies personliga favorit. Till skillnad från hennes klassiska pusseldeckare är detta en psykologisk thriller där hon utforskar mänskliga själsdjup och vad som kan driva en människa till mord.

Agatha Christies romaner har sedan flera år varit out-of-print. Med start hösten 2014 kommer nyöversättningar ut av den stora deckarförfattarinnans verk.

I nyöversättning av Helen Ljungmark har Agatha Christies romaner fått en enhetlighet som spänner över författarskapet. Förlegade begrepp har moderniserats utan att böckerna har förlorat en språklig förankring till den tid då de skrevs. Samtidigt har en brittisk underfundighet som tidigare förbisetts lyfts fram.

Först ut är: Mordet på Orientexpressen och Huset på udden i september 2014 följt av Och så var de bara en i november, Poirots jul i december och Döden på Nilen, Badortsmysteriet, Fem små grisar och Miss Marples mysterier under 2015.

Serien är formgiven av Sara R. Acedo och ges ut av Bookmark Förlag.

Agatha Christie (1890-1976) är känd över hela världen som kriminalromanernas drottning. Hennes böcker har sålts i mer än tre miljarder exemplar över hela världen vilket ingen annan författare i modern tid kommer i närheten av. Totalt har Christie skrivit åttio kriminalromaner och novellsamlingar, nitton dramer samt sex romaner under pseudonymen Mary Westmacott.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Huset på udden
 2. +
 3. Par i brott

De som köpt den här boken har ofta också köpt Par i brott av Agatha Christie (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Huset på udden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Onödig titeländring av klassiker
  Året var 1973, 15 augusti 2019

  "Prövad oskuld" av Agatha Christie är en från början spännande bok som i nyöversättningen tappar, dels pga den extremt onödiga titeländringen till det menlösa och om skämtet tillåts uddlösa namn den nu fått och dels att blanda ihop "du" och "ni" - en artig engelsman tilltalar naturligtvis obekanta med Ni och inte du.
  I övrigt så är boken bra men inte i någon småputtrig miss Marple-stil vilket kan avskräcka en del.
  Läs en äldre utgåva!

 2. Mycket svårt att komma in i

  Boken hoppade hit och dit, svårt att få en röd tråd
  Jag struntar i att läsa ut boken
  Den är till salu

 3. Ny översättning
  Rolf, 20 januari 2016

  Jag tycker inte om den nya översättningen. Har svårt för " vad säger du dokter xxx".
  Om man säger du använder man ingen titel. Kommer inte att läsa fler böcker med
  den nya översättningen.

 4. Mycket bra psykologisk thriller!
  Marianne Cleland, 4 augusti 2015

  Boken var riktigt spännande och bra - mer av en psykologisk thriller. En extra krydda var det att veta att det var Agatha Christies egen favorit.

 5. Ny för mig! Bra och underhållande.
  Birgitta Andersson, 29 december 2014

  Jag har inte läst den tidigare trots att jag läst så många Agatha Christie! Boken var underhållande. Men jag tycker inte om den moderna översättningen. Engelskans You är genomgående översatt till Du. Det förtar stämningen då man som jag läst Christie's böcker både på svenska och engelska. Man är inte Du helt utan vidare med en engelsman (eller belgare för den delen). Jag tappade lite av stämningen när alla tilltalades med Du i olika sammanhang.

 6. Bra klassisk deckare
  Eva Johansson, 17 december 2014

  Mycket läsvärd härlig bra gammaldags deckare i min smak hon kan verkligen fängsla med sina deckare trots att det var längesedan den skrevs den är tidlös

 7. Älskar Agatha Christie!
  Amanda Maria Jonsson, 6 oktober 2014

  Kanske inte en av hennes bästa böcker men den var spännande och jag kan definitivt rekommendera den! Hoppas nu bara att fler av hennes böcker kommer ut i nya upplagor.

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Agatha Christie