Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2021-05-21
Förlag
Hoi Förlag AB
Dimensioner
210 x 135 x 25 mm
Vikt
349 g
SAB
Hc
ISBN
9789175575452
Brännässlornas drottning (häftad)

Brännässlornas drottning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2021-05-21
182
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Gro växer upp och uppfostras i skottlinjen mellan en feminist och en patriark som förväntar sig helt olika saker av henne. Hur hon än försöker anpassa sig efter deras krav och förväntningar är de aldrig nöjda. Hon hoppas modern har rätt, att det Palme säger om kvinnor och män är sant - de är varandras jämlikar. Snart förstår Gro att hon längtar efter något som inte finns. Alltmer inser hon att anpassning har ett högt pris - hon börjar göra vad hon kan för att behålla sin värld intakt. Hon snubblar, kör i diket, tar sig upp igen, borstar av sig skiten och går vidare på lite för höga klackar, drar in magen och försöker upprätthålla värdigheten så gott det går.

Mötet med Brännässlornas drottning sätter igång en frigörelseprocess och väcker viljan att utforska de mörka sidorna hos sig själv och bryta normer, något som följer med Gro ända in i äktenskapet, mammarollen och skilsmässan.

Jeanette Bäfverfeldts roman är en stark berättelse som med mycket humor skildrar Gros liv under 60-talet och framåt. Jeanette föddes i Göteborg 1957. Idag bor hon i Göteborgs skärgård där hon driver en hemma hos-krog och skriver på heltid. Hon har arbetat som journalist och som utvecklingsledare i hälso- och sjukvården. Tidigare har hon publicerat flera böcker på ämnet jämställdhet och psykisk ohälsa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brännässlornas drottning
 2. +
 3. Frihetslöfte

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frihetslöfte av Detta Prada (häftad).

Köp båda 2 för 389 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Brännässlornas drottning. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. 1bok2katter3kopparte tycker:
  Anna, 15 september 2021

  Brännässlornas drottning är en bok som väcker tankar och ibland behöver jag pausa läsningen lite för att låta dem landa. Det tycker jag mycket om!
  Mamman i boken är feministen som knyter på sig det rosenmönstrade förklädet och lagar söndagsmiddag men aldrig missar ett tillfälle att påminna sina döttrar om att det kan bli annorlunda för dem. Själv har hon gett upp sina drömmar till förmån för konventionen men frustrationen och depressionen kommer hon inte ifrån.
  Fadern sitter på den e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner