Moder, syster eller sköka. Bilden av katolska kyrkan i kristen press år 198 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bibliotheca theologiae practic
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2004-12-01
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
235 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Ckb
ISBN
9789175802749
Moder, syster eller sköka. Bilden av katolska kyrkan i kristen press år 198 (häftad)

Moder, syster eller sköka. Bilden av katolska kyrkan i kristen press år 198

Bilden av katolska kyrkan i kristen press år 1989

Häftad Svenska, 2004-12-01
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
»Rune hoppade av kristendomen och blev katolsk präst.« Vad kan en tidningsrubrik som denna säga om synen på den katolska kyrkan? Hur pass främmande och osvenskt är det katolska i Sverige vid slutet av det tjugonde århundradet? Är katolska kyrkan den främmande, den farliga som leder på villovägar - skökan? Är hon en jämbördig partner på samma väg - en syster? Eller är hon ett vägledande ideal för de kristna - en moder? Detta är de centrala frågeställningarna i denna bok, som studerar det som skrevs om katolska kyrkan i kristen press det dramatiska året 1989. Detta år besökte påven Johannes Paulus II de nordiska länderna. Några månader senare besöktes Sverige av den färgstarka slumsystern moder Teresa av Calcutta. Dessa båda besök gjorde att pressmaterialet om katolska kyrkan blev mer rikhaltigt än vanligt. Här framträder bilden av katolska kyrkan som en syster till de protestantiska kristna, men frågan kvarstår i vilken mån detta syskonskap är ömsesidigt erkänt.
Kjell Blückert är teologie doktor i kyrkovetenskap vid Uppsala universitet, verksam som forskningsadministratör samt medarbetare i den katolska kulturtidskriften Signum.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Moder, syster eller sköka. Bilden av katolska kyrkan i kristen press år 198
  2. +
  3. Nordisk katolicism : Katolsk mission och konversion i Danmark i ett nordiskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordisk katolicism : Katolsk mission och konver... av Yvonne Maria Werner (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

»Rune hoppade av kristendomen och blev katolsk präst.« Vad kan en tidningsrubrik som denna säga om synen på den katolska kyrkan? Hur pass främmande och osvenskt är det katolska i Sverige vid slutet av det tjugonde århundradet? Är katolska kyrkan den främmande, den farliga som leder på villovägar skökan? Är hon en jämbördig partner på samma väg en syster? Eller är hon ett vägledande ideal för de kristna en moder? Detta är de centrala frågeställningarna i denna bok, som studerar det som skrevs om katolska kyrkan i kristen press det dramatiska året 1989. Detta år besökte påven Johannes Paulus II de nordiska länderna. Några månader senare besöktes Sverige av den färgstarka slumsystern moder Teresa av Calcutta. Dessa båda besök gjorde att pressmaterialet om katolska kyrkan blev mer rikhaltigt än vanligt. Här framträder bilden av katolska kyrkan som en syster till de protestantiska kristna, men frågan kvarstår i vilken mån detta syskonskap är ömsesidigt erkänt.
Kjell Blückert är teologie doktor i kyrkovetenskap vid Uppsala universitet, verksam som forskningsadministratör samt medarbetare i den katolska kulturtidskriften Signum.