Habermas, påven och tron : Jürgen Habermas och Joseph Ratzinger om religion (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2009-06-15
Förlag
Artos & Norma Bokförlag
Dimensioner
210 x 140 x 12 mm
Vikt
320 g
SAB
Cga
ISBN
9789175804255
Habermas, påven och tron : Jürgen Habermas och Joseph Ratzinger om religion (häftad)

Habermas, påven och tron : Jürgen Habermas och Joseph Ratzinger om religion

Häftad Svenska, 2009-06-15
222
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Religionen tycks ha gjort comeback i globaliseringens kölvatten. Vi lever inte längre i ett sekulärt, utan i ett postsekulärt tidevarv.
Men vad betyder detta för religionens plats i dagen kultur och samhällsliv? Hur ska relationen mellan kyrka och stat se ut? Vilken roll kan samfunden spela i det politiska livet? Behövs religionen som försvar för mänskliga rättigheter och grundläggande värden? Och vilken vikt bör man tillmäta religiösa argument i en kultur
präglad av en vetenskaplig världsbild? I denna bok kommer två av vår tids mest kända och inflytelserika intellektuella till tals om dessa frågor. Den ene, Jürgen Habermas, är Tysklands idag kanske mest uppburne och respekterade filosof. Den andre, Joseph Ratzinger (alias Benedictus XVI), är ledare för världens största religiösa samfund, katolska kyrkan.
Här presenteras och analyseras deras respektive sätt att se på dessa frågor, bland annat med med utgångspunkt i den mycket uppmärksammade debatten mellan de båda i München i januari 2004. En överraskande grad av samsyn i många frågor bryts mot skarpt skilda uppfattningar i andra, i en dialog präglad av både intellektuell skärpa och politisk brisans.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Habermas, påven och tron : Jürgen Habermas och Joseph Ratzinger om religion
  2. +
  3. Sanning och konsekvens

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sanning och konsekvens av Mikael Kurkiala, Patrik Hagman, Michael Nausner, Per Johansson, Sinikka Neuhaus (häftad).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulf Jonsson