Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2010-12-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Settern
Medarbetare
Wahlén, Lina (form) / Pereira dos Reis, Philip (foto) / Axling, Emelie (foto) / Bergh, Roger (foto) / Åkerblom, Stig (foto) / Karlsson, Sune (foto)
Dimensioner
218 x 285 x 11 mm
Vikt
670 g
SAB
Ih
ISBN
9789175866284
Kniven : från bruksföremål till konsthantverk (inbunden)

Kniven : från bruksföremål till konsthantverk

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2010-12-01
272
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Knivslöjd är ett mycket populärt hantverk och svenska knivmakare har ett gott internationellt rykte. Författaren Samuel Karlsson har rest land och rike runt och träffat några av våra främsta knivmakare. I boken Kniven som konst och bruksföremål möter vi mästarna i deras verkstäder. De bjuder på sina hemligheter och visar upp sina vackra knivar. Det är en lustfull resa som bjuder på knivmakarnas olika stilar. Från avancerade fantasyknivar till eleganta bruksknivar.

En kniv kan vara så mycket mer än ett enkelt verktyg. Mammutbete, buffelhorn, färgade giraffben och gammal hederlig masurbjörk det är några material som används av dagens knivmakare. Variationen i uttryck och tekniker är enorm. En del knivmakare skapar vackra konstföremål andra gör knivar för jakt och fiske som ska tåla tuffa tag i skogen. Gemensamt för dem alla är passionen till hantverket och ambitionen att skapa något unikt och vacker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kniven : från bruksföremål till konsthantverk
  2. +
  3. Den stora knivboken : hur du gör din egen kniv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den stora knivboken : hur du gör din egen kniv av Mikael Hansen (inbunden).

Köp båda 2 för 601 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Samuel Karlsson