Snigeln och flickan (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
20
Utgivningsdatum
2015-11-20
Upplaga
1
Förlag
Novellix
Medarbetare
Rosenqvist, Malin (form)
Illustratör/Fotograf
Malin Rosenqvist
Dimensioner
147 x 104 x 5 mm
Vikt
31 g
ISBN
9789175890951

Snigeln och flickan

Häftad,  Svenska, 2015-11-20
65
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Agnes von Krusenstjerna var en av sin tids mest omdiskuterade författare, med verk innehållande frispråkiga skildringar av sex och samkönade relationer. I år är hon återigen aktuell i idéhistorikern Karin Johannissons augustprisnominerade bok Den sårade divan. von Krusenstjernas novell Snigeln och flickan handlar om Rosa som är nio år gammal och drömmer om den lycka hon kände under familjens sommar på landet. Och så i oktober är de på väg igen, hela familjen samlad. Men så kommer ett oväntat moln på Rosas himmel. Novellen är hämtad ur novellsamlingen Delat rum på Kammakaregatan (1933).

Lilla Rosas svarta ögon blevo så stora och skinande. Hon såg upp i backarna, där hon sprungit i somras på bara fötter. Nu hade de dalande löven fyllt marken. De lågo inte hopsopade ordentliga högar som i Stockholmsparkerna. De svämmade över stenar och tuvor och ända ned mot gärdsgårdarna. De snart avlövade träden vajade sorgmodigt sina svarta och fuktiga grenar, och Rosa kände något tjockt i strupen, därför att hon älskade de där träden, och nu tyckte hon synd om dem.

"Vad jag mer finner i hennes text är en enkel men laddad berättelse om en liten flicka, som möter det farliga liv som väntar på henne efter barndomens soliga sommaridyll. [ ] På några sidor lyckas Agnes von Krusenstjerna skildra något dramatiskt om den kvinnliga sexualiteten."
Maria Schottenius, DN

Snigeln och flickan är Novellix nr 72. Novellix ger ut noveller; nyskrivet och klassiker, en novell per bok. Novellerna finns i tre format tryckt bok, e-bok och ljudbok. Du kan även prenumerera på dem. Läs mer på novellix.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Snigeln och flickan
  2. +
  3. En realist

De som köpt den här boken har ofta också köpt En realist av Victoria Benedictsson (häftad).

Köp båda 2 för 130 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Von Krusenstjerna