Från din syster Lovisa (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
500
Utgivningsdatum
2007-02-01
Förlag
Isaberg förlag
Dimensioner
178 x 109 x 23 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789176947425
Från din syster Lovisa (pocket)

Från din syster Lovisa

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2007-02-01
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
När trettiofemåriga Lovisa Engvall tar emot uppdraget att resa som missionär till Öst-Turkestan får livet sin mening.
Allt hon tidigare ägnat sig åt har varit en förberedelse för detta. Tanken på att predika, förklara och undervisa fyller henne med förväntan. Året är 1900.
Vad hon inte kunnat förbereda sig för är den mödosamma resan, de besvikelser hon möter i det främmande landet och de svåra beslut hon tvingas fatta.
Vi får följa med på en resa i svunnen tid tillsammans med en stark och egensinnig Lovisa. En kvinna som inte finner sig i att bli utsatt för andra människors missunnsamhet, och som överraskas av sina egna handlingar.
Från din syster Lovisa är en berättelse om tvivel, skam och smärta, men också om att att följa sin övertygelse, att aldrig sluta hoppas.
Maria Gustavsdotter har utgått från de tvåhundra brev som Lovisa Engvall skickade till sin syster Kristina, och skapat ett levande och gripande människoporträtt i en fängslande miljö.
Lovisa Engvall, vars brev har fått en enastående förvaltare, var kusin till författarens mormor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från din syster Lovisa
 2. +
 3. En enda tår

De som köpt den här boken har ofta också köpt En enda tår av Angèle Lieby (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från din syster Lovisa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En underbar roman om ett kvinnoliv!
  Anne-Christin Skånberg, 10 augusti 2016

  En underbar roman om ett kvinnoliv som man inte hade en aning om. Jag var fascinerad av kvinnors uppoffringar och dagliga liv i öst som utfördes av bl.a. Svenska kvinnor i missionens tjänst. En mycket stark och säregen kvinnas liv som man får följa genom åren. Rekommenderas!
  Anne Skånberg

 2. En verklighetsskildring som grep tag i mig. Lovisa...
  Elisabeth Johansson, 6 januari 2014

  En verklighetsskildring som grep tag i mig. Lovisa hade en stor önskan att vara till nytta, men blev misstrodd och missförstådd. Ändå gav hon inte upp. Stark kvinnoskildring.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Från din syster Lovisa

Övrig information

När trettiofemåriga Lovisa Engvall tar emot uppdraget att resa som missionär till Öst-Turkestan får livet sin mening. Allt hon tidigare ägnat sig åt har varit en förberedelse för detta. Tanken på att predika, förklara och undervisa fyller henne med förväntan. Året är 1900. Vad hon inte kunnat förbereda sig för är den mödosamma resan, de besvikelser hon möter i det främmande landet och de svåra beslut hon tvingas fatta. Vi får följa med på en resa i svunnen tid tillsammans med en stark och egensinning Lovisa. En kvinna som inte finner sig i att bli utsatt för andra människors missunnsamhet, och som överraskas av sina egna handlingar. Från din syster Lovisa är en berättelse om tvivel, skam och smärta, men också om att följa sin övertygelse, att aldrig sluta hoppas.